JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Kaltenecker Zsolt és Mózes Tamara új klipje - ’it is open’

A billentyűs és zeneszerző Kaltenecker Zsolt először 2017-ben dolgozott együtt Mózes Tamarával egy zenekari projektben. Azóta több dalt írtak már közösen, majd 2020 szeptemberében nagy sikerrel debütáltak duóban az Opus Jazz Club-ban. Mindketten igen széles zenei spektrumon mozognak, közös zenéjükben meghatározó az elektronikus hangzás, de jelen vannak pop-, rock- és jazzelemek, valamint sok improvizáció is.

Az ’it is open’ című dal azon az első, szeptemberi koncerten született, egészen spontán módon:

„A számhoz eredetileg csak néhány ütemet fixáltunk vázlatszerűen, mert inkább improvizációnak szántuk. Aztán a koncerten egy 13 perces, erős ívre épülő dal lett belőle, amit meghallgatva azt éreztük, hogy ebben a repülésben biztos más is szívesen részt venne. Az egész egy szürreális, Tarkovszkijt idéző, álomszerű üzenet, mintha benéznénk egy tükör mögé, mintha meglátnánk valami nem megfoghatót, a mindannyiunkat összekötő láthatatlan szálakat.

A csillagok szerencsés együttállásának köszönthető, hogy aznap este a koncertről hang- és videófelvétel is készült, így jött az ötlet, hogy tegyünk hozzá más képeket is.

Az élő koncertrészleteket olyan snittekkel szerettük volna kiegészíteni, amik illenek a dal metafizikai hangulatához. Így jutott eszünkbe kedves barátunk, Kállai Vera, aki Finnországban él, és ottani tájakról nagyon szuggesztív fotókat szokott készíteni.

Átküldtük neki a zenét, és ő nagy örömmel küldött vissza egy olyan videókból álló válogatást, amiket speciálisan ehhez a dalhoz vett fel, a finn tájakon sétálva, s lefilmezve a pillanatot. Ebből csináltunk mi saját kezűleg egy videót, lassú mozgásokkal, széles terekkel, olykor játszva a tüköreffektekkel és az ebből kapott futurisztikus vizuális hatásokkal.”


fireshot-capture-1953-tamara-mozes-zsolt-kaltenecker-it-is-open-youtube-wwwyoutubecom.png


fireshot-capture-1959-tamara-mozes-zsolt-kaltenecker-it-is-open-youtube-wwwyoutubecom.png


fireshot-capture-1965-tamara-mozes-zsolt-kaltenecker-it-is-open-youtube-wwwyoutubecom.png


fireshot-capture-1968-tamara-mozes-zsolt-kaltenecker-it-is-open-youtube-wwwyoutubecom.png


A klip itt érhető el »»  https://www.youtube.com/watch?v=CKbG663xMI4


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez