JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 18.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.
A Morgan Workshop sztori2024. március 06.

Hírek

Elindult a Szeláví! Fesztivál - Pilisborosjenő új, családi kisfesztiválja egész hétvégén várja az érdeklődőket

A legelső Szeláví! Fesztivál szikrázó napsütésben várta pénteken az érkezőket a Pilisi Parkerdő páratlan panorámájú terepére, ahol tegnap délután hivatalosan is megnyitották Pilisborosjenő legelső összművészeti fesztiválját.

A természet és művészet szeretetére építő esemény már az első alkalommal is sokakat vonzott. A látogatók a délutáni órákban kitartóan hallgatták a hűsítést adó árnyékolók alatt Horányi Juli és a Swing á la Django közös nyitókoncertjét.


swing-a-la-django.jpg


De nem csak a felnőttek találtak maguknak lelket és testet egyaránt felfrissítő kikapcsolódást. A legkisebbek Hellenbach Gabriella kézműves műhelyében készítették rendületlenül a mezei virágokból alkotott virágkoszorúkat és a Műemlék Körhinta, valamint papírsárkány készítés iránt is nagy volt az érdeklődés. Az ökotudatosságot és a természeti értékek védelmét hirdető fesztivál egyik kiemelt, pénteki programján kerekasztalt is tartottak a szervezők. A szakmai beszélgetésen Tömöri Balázs polgármester, Dr. Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. erdőgazdálkodási és természetvédelmi vezérigazgató-helyettese, valamint Barcánfalvi Péter és Fehér Balázs, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai, továbbá Farkas Péter erdészetvezető közös erővel azt boncolgatták, miként lehet hatékonyan védeni a helyi természeti értékeinket.


kozonseg.jpg


Mire a GreCSÓKOLlár a színpadra lépett, többen már a saját papírsárkányukat reptették a mezőn, a verőfényes borosjenői égre. Ahogy enyhült a meleg, a látogatók egyre bátrabban vetették bele magukat a fesztiválozásba. A Rézeleje Fanfárosok olyan elánnal fújták, hogy a közönségben egy kisebb moldvai táncház alakult. A balkáni hangulat mindenkit magával ragadott a népzenei elemeket is hordozó koncerten. Ezt követően Barabás Lőrinc dance ritmusokat és meditatív dallamokat gyúrt össze. Különleges live act műsora modern törzsi világokba kalauzolta a mezőn piknikezőket, miközben lassan feljöttek a csillagok.


bl.jpg


Végezetül DJ Hanzee táncoltatta meg a Szeláví! első napján jelenlévő közönséget, amihez a hátteret a Nigh Projection csodaszép fényfestése biztosította. Ennél pazarabb első fesztiválnapot Jenő nem is kívánhatott volna magának.


A hétvége hátrelévő részében még nagyon sok élmény várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, hiszen a fesztiválon fellép Rutkai Bori Bandája, a Szeder Trió, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, valamint Gordon Teodóra és Bánki Lénárd, illetve Riba Gery is. A szombati napon Gyereknek bátor címmel szerzői estet ad Beck Zoli, de itt lesz a Bekvart zenekar, érkezik Szirtes Edina Mókus, Németh Juci és G. Szabó Hunor duója, valamint a Müller Péter Sziámi AndFriends is. A Szeláví! zárókoncertjét vasárnap este a Csaknekedkislány tánczenekar adja. Ha szemfülesek vagyunk, a hétvégén magával Jenővel is összefuthatunk a fesztiválon!


Gyere el, és élvezzük együtt az élet apró örömeit!

Vissza a hírekhez