JazzMa

Friss Hírek

Gloomy Sunday2024. május 19.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.

Hírek

Ritmo és Mezzo, avagy Németh Zsolt „Ritmo” és Csík János a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Névnapi jazz – Illés

2020. október 2-án indítottam ezt a sorozatot, amelyben magyar jazzmuzsikusok felvételeit játszom le Önöknek névnapjuk alkalmából.

Lemezajánló (2021.07.19-25.)

Újabb szemezgetés a következő napok, hetek jazz újdonságaiból.
A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik.

Játék – 2021 július – Megfejtés és nyertes

Több, mint négy és fél éve, 2016 októberében indította el –a minden hónap első vasárnapján dedikált CD nyerési lehetőséggel jelentkező- játéksorozatát a Seattle-ből a svájci Friburg-ba költözött Dr. Szabó Csaba.

Gitárosok az én szememmel - Kenny Burrell – Salvai Ádám sorozata

A gitáros sorozatomban úgy érzem, hogy sikerült a legjelentősebb neveket megemlítenem és közben még a jelen nagyjai közül is volt szó néhány kiemelkedő személyről. Természetesen túl nagy a szórás, egy végtelen lista készülhetne azokról a gitárosokról, akiknek helye lenne ebben a sorozatban. Azonban van még egy név, akivel mindenképp szerettem volna foglalkozni.

Jazz és a Bor Fesztiválja 2021 – 3. és 4. nap

A harmadik nap műsorát a Tátrai Band szolgáltatta Balatonbogláron. Mivel műfaját illetően ez a koncert kilógott a sorból és lapunk profiljából, a részletesebb tudósítástól eltekintek, de azt mindenképpen meg kell említeni, hogy nagyon-nagyon jó zenét hallhatott az igencsak népes közönség, és a fellépők között Charlie-n kívül olyan jazz-ben is érdekeltek álltak a színpadon, mint Tisza Bea (ének), Czibere József (ütőhangszerek) vagy Glaser Péter (basszusgitár). Tátrai Tibusz pedig korábban Babos Gyulával és László Attilával alkotta a legendás gitártriót, amely mögött a Tátrai Bandben is játszó Solti János dobolt. Csaknem kétórás katartikus élmény volt, táncoló közönség, standing ovation.

Mi újság? – Kéri Samu

Habár Samu még csak augusztus végén lesz 23 éves, már 7 éve a 2014-es AlbaRegiaFest tehetségkutatóján felfigyeltem elképesztő tehetségére. Szakszóval „még a légyszart is lejátszotta a plafonról”… és mindezt hihetetlen sebességgel!

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések