JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 28.
Sunday Hangover2024. április 28.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Gyémánt Jazz Klub Pilisszentiván 2021 évadnyitó koncert - Dr.Peller Jazzband

Pilisszentiván, Gyémánt Étterem - 2021. 09. 17. péntek 19.00.

Elkezdődött a 2021-2022-es évad a Gyémánt Jazz Klubban Pilisszentivánon, a dr.Peller Jazzband vezetésével. A szokásos minden hónap 2. péntekén megtartásra kerülő jazz klub idén szeptemberben a szabadságolások miatt a 3. péntekre csúszott, de októbertől helyre áll a rend, így a következő alkalom október 8-án, pénteken kerül megrendezésre.

A koncert rendkívüli módon kezdődött, Hegedüs Zsuzsanna énekesnő felkérte a közönséget egy rövid éneklésre, amelyet a zenekar tagjai hallgattak meg. A közönség Demjén Ferenc „Jöjj vissza vándor” című dalát adta elő, nagy lelkesedéssel, amelyet a zenekar tagjai megtapsoltak.

A koncert első számaként – tekintettel arra, hogy szeptember van – a „September in the Rain” című Gershwin szerzeményt adta elő a dr.Peller Jazzband.

Majd Clifford Brown „Sandu” című száma következett.

Harmadikként dr.Peller György szerzeménye, a latinos lüktetésű „Spyro”-t adta elő a zenekar.

Ezután új hangszerelésben Hegedüs Zsuzsanna előadásában a gyönyörű ballada, az „I Got It Bad (And That Ain’t Good)” hangzott el, majd újabb dr.Peller szerzemény a „Blues from Space” című különleges blues.

Majd folytatódott a bluesok sora Parker „Now’s the Time”-jával, amelyben Hegedüs Zsuzsanna adott elő átütő erejű énekszólót, de a zenekar minden tagja szólóhoz jutott ebben a darabban.

Következőként Molnár Zoltán trombitaszólója következett az „I’ll Close My Eyes” című szerzeményben, amelyet Quartettben adott elő Kovács Tamás gitárossal, Izsó Tamás dobossal, és Kozák Zoltán basszusgitárossal.

Ezután egy „jazztörténeti pillanat” érkezett el a zenekar életében, dr.Peller György dalra fakadt a legújabb szerzeményében, az „I Miss You Colorado Battle” című nótában, majd szünet következett.

A koncert második „félidejében” a zenekar az első lemezén hallható hangszerelésben adta elő Shorter „Footprints”-ét, majd egy igen régen előadott szám került sorra, a „You and the Night and the Music”.

Ezután egy újabb dr.Peller szerzemény, a „Népies Blues” hangzott el, majd egy sodró funky, a „Cantaloupe Island”.

Majd újabb trombitás szóló szám következett, Molnár Zoltán a Macskafogó betétdalát, Lusta Dick nótáját fújta el.

A koncert a zenekar által meghangszerelt „So Nice”, és a lemezen hallható „In Walked Bud” című dalokkal ért véget.


img-9864.JPG


img-9867.JPG


img-9868.JPG


img-9869.JPG


img-9873.JPG


img-9874.JPG


A Gyémánt Jazz Klub 2021 őszi következő koncertje október 8-án, pénteken lesz Pilisszentivánon, Vadász Gellért fiatal altszaxofonos vendégművész közreműködésével, majd október 15-én a Gyémánt Jazz Klub keretében a Köszönjük Magyarország pályázat segítségével a Sequence Quartett lemezbemutató koncertjére kerül sor.

Vissza a hírekhez