JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

A maszk mögül (három aktuális téma) - 60. rész

A cím (sajnos) újra ez - és az idén május óta "Maszk nélkül" elnevezésű sorozat egyelőre így folytatódik. A koronavírus-világjárvány negyedik hulláma egyre magasabbra csap - a legtöbb helyen kötelező, vagy ajánlott maszkot viselni.
Minden héten (csütörtökön) három időszerű téma.
A hatvanadik részben újra egy free jazz album, valamint egy koncert- és egy lemezajánlat.

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM

Tegnap az alábbi szöveget kaptam a cikk szerzőjétől. Felhívtam, hogy legalább azt árulja el, hogy hol rendezték a koncertekkel egybe kötött díjátadót?.Nos, megtudtam tőle, hogy a Csörsz utcai MOM épületében. Annak nagyon örülök, hogy a jazzisták közül két olyan fiatalt díjaztak, akiket már 10 éves koruk előtt felléptettem Bartók Rádiós tevékenységem során a Jazz a Márványteremben sorozatomban.
Az átküldött szövegen egy betűt sem változtattam! – A szerk.

"Az európai free jazz lényegesen szabadabb, mint az óceánon túli"

Nemzetközi csapattal érkezett Grencsó István csütörtök este a Békés Megyei Könyvtárba. Igen, a bibliotékába, ugyanis a szervezők tisztában voltak vele, hogy az ilyen nagyágyúk rajongói kétségkívül szétfeszítették volna a Békési úti intézmény, azaz a Meseház falait – tömegben és lelkesedésben is.

„50”, avagy Nagy János „Yancha” a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este hét órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik Róbert Főszerkesztő Úrnak köszönhetően, 2017 januárja óta itt, a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Játék – 2021 november – Megfejtés és nyertes

Több mint 5 éve, 2016 októberében indította el –a minden hónap első vasárnapján dedikált CD nyerési lehetőséggel jelentkező- játéksorozatát a Seattle-ből a svájci Friburg-ba költözött Dr. Szabó Csaba.

Lemezajánló (2021.11.22-28.)

Újabb szemezgetés a következő napok, hetek jazz újdonságaiból.
A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik.
Hetenként jelentkező rovatunkban igyekszünk érdekességeket találni a friss kiadványok között.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések