JazzMa

Friss Hírek

Friday on My Mind2024. május 03.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

A jazz-zongorázás nagyjai – XI. rész – Keith Jarrett

Maloschik Róbert Főszerkesztő Úr kérésének eleget téve indítottam el 2021 januárjában az „A jazz-zongorázás nagyjai” című sorozatot, mely havi rendszerességgel olvasható itt, a JazzMa.hu-n. Minden hónap negyedik hétfőjén jelentkezem!
Hangsúlyozom, szubjektív listáról, vagy összeállításról beszélünk, mely kapcsán nem tagadom, szívemhez közel álló pianistákról szeretném megosztani gondolataimat Önökkel.
Lehet, hogy lesznek olyan művészek, akiket hiányolni fognak egyesek, és az is előfordulhat, hogy bizonyos esetekben csodálkozik majd némelyik kedves Olvasónk, hiszen nem csak az evidencia kategóriájába tartozókkal kívánok foglalkozni.
Fontosnak tartom még megjegyezni, hogy nem akarom Önöket lexikális adatokkal bombázni -csak amennyire szükséges és/vagy logikus-, hiszen ma már az internet segítségével, néhány másodperc alatt minden ilyen jellegű információt megtalálhatunk aktuális „alanyunkról”.

Mi újság? – Haáz Imre

Haáz Imrét eddig a Road Six Sax szaxofon kvartettből ismertem. Most viszont új arcát mutatja a www.jazzma.hu olvasóinak.

A Rák Béla Combo koncertje a Jókai Klubban

November 19-én, pénteken újra egy különleges előadásnak adott otthont a Jókai Klub sokat látott színpada, a Rák Béla Combo lépett fel ezen a helyen először.

Az Ég Alatti 5 a Jedermannban

Különös estén vehettünk részt ezen a szeles pénteki napon a Jedermannban: egy kvintett, ahol ötből három vendégelőadóként helyettesítette a rezidens tagokat. Az Ég Alatti 5 ma este Udvardi Márton és Baló Sámuel törzstagok, valamint zenésztársaik Baló István, Ujváry Flóra és Mester Dániel szórakoztatták a teltházas népet.

2 jazz világsztárral várja közönségét 2022-ben a VeszprémFest

Hat nap, hat világsztár - jazz, világzene, pop a 18. VeszprémFest 2022-es programjában július 11-e és 16-a között.
A prémium zenei fesztivál varázslatos helyszínein a jazzisták közül ismét színpadra lép Diana Krall és Jamie Cullum.

A Grencsó-Vandermark-Harnik-Kern kvartett az Opus Jazz Clubban

Sokszor már a közönségből kiderül milyen minőségű koncertre jöttünk. Ha ez a mondás nem is mindig igaz, most mindenképp az volt. Lenézve az Opus galériájáról, két egymásnak ellentmondó elképzelés alakult ki bennem: a budapesti jazzértő közönség nagyöregjei (és itt nem korról, hanem hozzáértésről beszélek elsősorban) véletlenül mind erre bandukoltak és gondolták benéznek, vagy pedig ez egy nagyon komoly „dolog” lesz.

A maszk mögül - újra (három aktuális téma) - 59. rész

A cím (sajnos) visszaváltozik - és az idén május óta "Maszk nélkül" elnevezésű sorozat egyelőre így folytatódik. A koronavírus-világjárvány negyedik hulláma egyre magasabbra csap, ismét szigorításokat kell(ett) bevezetni: több helyen kötelező, vagy ajánlatos maszkot viselni.
Minden héten (csütörtökön) három időszerű téma.
Az ötvenkilencedik részben megint egy free jazz albumról, és még két budapesti
koncertajánlat.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések