JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 16.
Ruby Tuesday2024. április 16.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.
Blaser, Samuel: Book Nine2024. április 03.

Hírek

Két trombitás a Little Jazz Pubban

2021. december 3., péntek - Apáczai Csere János Művelődési Ház, Solymár.

A solymári Little Jazz Pub Márkus Tibor Erkel Ferenc-díjas jazz-zongoraművész vezetésével már 21. évadát tölti sokak örömére. Sajnos a világjárvány az utóbbi két évben megritkította a havi rendszerességgel jelentkező jazzklub alkalmait. A 2021-es év őszi-téli szezonjában csak kétszer láthatták az érdeklődők a magyar jazzélet kiválóságait. Október 16-án a kétzongorás koncerten a házigazda Márkus Tibor mellett Vörös László zongorista, Strausz Eszter szaxofon-, és fuvolaművész valamint Bögöthy Ádám bőgős lépett színpadra Baranyi Bence dobkíséretével.


dsc-8462.jpg


A második és egyben évzáró klubesten Márkus Tibor vendégei a magyar jazzélet jól ismert, nagymúltú trombitása Fekete István és tanítványa Rozbora Ádám voltak. A klub állandó házigazda bőgőse Csuhaj Barna Tibor, az Equinox Quartet oszlopos tagja, és a Jeszenszky Györgyöt már második alkalommal helyettesítő Baranyi Bence dobos voltak. A kétrészes programban standardek mellett a vendégek és a házigazda Márkus Tibor kompozíciói hangzottak el. A kis pinceklub nagyon jó akusztikájú tere mérete miatt is nagyon személyes, közvetlen kommunikációra ad lehetőséget a zenészek és a közönség részére egyaránt. Ez a zenekarvezető részéről verbális és zenei kommunikációt is jelent, hiszen aki ismeri Márkus Tibort, tudja, hogy ő a humoros összekötő szövegek mestere is. Ahogy minden esetben most is egy rendkívül színes, nagyon jó hangulatú konceretet hallhatott a közönség.


dsc-8493.jpg


Fekete István a magyar jazz és rock szcéna sokat foglalkoztatott, érzékeny és sokoldalú zenésze. Számtalan zenekarban szerepelt és szerepel, többek között a Kis RákfogóbanVajda Sándor Quertetjében, a Dresch Quintetben, és Szabados György legendás MAKUZ formációjában. A latin zenében is otthon érzi magát, ezt bizonyítja meghatározó részvétele a Latin Comboban és Elsa Valle kubai zenekarában. De Cserháti Zsuzsa és Charlie lemezein és koncertjein is maradandó zenei nyomot hagyott. Halper László Hendrix Experiment zenekarának oszlopos tagja. Most készülő szólólemezéről is hallhatunk egy ősbemutatót, a nagyon szép trombita intróval kezdődő „Positive Things” című kompozíciót.


dsc-8545.jpg


A Mester mellett tanítványa, Rozbora Ádám is bemutatkozott nemcsak virtuóz szólistaként, de szerzőként is. „Agyag Gólem” című, gyerekkori emléket felidéző számával nagy sikert aratott.


dsc-8541.jpg


Márkus Tibor két, az Equinox Quartet számára írt szerzeménye is elhangzott. Az első a  rockzenész múltat felelevenítő, a Led Zeppelin életmű előtt tisztelgő, jazz-rockos darab, a második pedig Chet Baker trombitás tiszteletére született gyönyörű ballada volt. Minden zenész részéről remek szólókat hallhattunk.

Csuhaj Barna Tibor robusztus bőgőjátéka mellett Baranyi Bence friss, tört ritnusú szólóit is nagy tapssal jutalmazta a közönség.


dsc-8585.jpg


A zárószám egy derűs hangulatú Fekete István szerzemény volt a készülő lemezről, „Reggeli séta” címmel.


dsc-8601.jpg


A kis solymári jazzklub nagyon magas színvonalú és családias hangulatú koncerttel búcsúztatta a szomorú emlékű 2021-es évet. Reméljük a következő év több zenei alkalmat tesz majd lehetővé országszerte és a Little Jazz Pubban is.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez