JazzMa

Friss Hírek

Stormy Monday Blues2024. április 29.
Kis hírek – friss hírek2024. április 28.

Hírek

A május: HUSS!... - és a Jazzation?

Egyrészt, mintha csak tegnap jöttünk volna haza Hannoverből... pedig pontosan négy hete. Másrészt: rettenetesen régen volt, azóta annyi minden történt. Persze ott is: csodás, teltházas koncert a Christuskirchében, fellépés a Hannoveri Magyarok Egyesülete meghívására... na de ne repüljünk ennyire előre!

jazzation.jpg


A május mindig ilyen extra eseménydús hónap a nemzetközi acappella-életben, hét éve mindig utazunk ilyenkor: 2015-ben megnyertük a Lipcsei Nemzetközi Acappella Verseny nagydíját és közönségdíját; 2016-ban grúziai turné, Lipcse, Prága; 2017-ben Manchester, 2018 kakukktojás: sajnos nem volt időnk elutazni, mert Bobby McFerrinnel volt randevúnk a Müpa színpadán, A Real Grouppal szintén a Müpában, aztán a Budapesti Kongresszusi Központban, majd a pécsi Kodály Központban, és a Duna Szimfonikusokkal is játszottunk egy Gershwin-koncertet... 2019-ben Dániában az Aarhus Vocal Festival versenyét nyertük meg. 2020-2021 belső utazásra hívott ugyebár minden egyes földlakót, hogy aztán 2022-ben a Hannoveri Acappella Fesztivál zárókoncertjén a svéd Ringmastersszel, a német Andersszel és a legendás King's Singersszel közösen énekelhessük az And So It Goest Németország legnagyobb koncerttermében, a hannoveri Kuppelsaalban. Kattints erre a linkre vagy a képre, hogy Te is meghallgasd!


jazzation1.jpg


Másnap hatan négyféle módon jöttünk haza, kinek törölték a járatát, kinek nem... Mindenesetre a Hannoverben töltött idő nem csak nekünk maradt emlékezetes. A csapat egy része a fesztivál teljes ideje alatt kinn maradt, hogy a Jazzation színeiben betöltse az 'Artist In Residence' megtisztelő pozícióját, interjúkat adjon, workshopokat tartson. Aki ért németül, annak különösen nagy szeretettel küldjük ezt a kisfilmet az NDR televízió műsoráról, amelyben bekukkanthattok Katus, Sára és Gina workshopjába:


jazzation2.jpg


És ha már workshop és nemzetközi jelenlét: Gina és Katus pénteken Dániába utaznak, hogy hőn szeretett Aarhus Vocal Festivalunkon tegyék tiszteletüket. Egy ideje már tagjai a Real Group Academynek, és Katust idén mint trénert beválogatták a fesztivál programjába "Breath, Boundaries and Balloons" interaktív workshopjával. Sajátélmény-alapú műhelyében a Jazzationben szerzett sokévnyi tapasztalata mellett drámapedagógiai tudását is megcsillantja, így alkotta meg a kilencven percnyi éneklős-mozgásos-játékos workshopot (magyar címe: "Léggömb, lélegzet: lélektől lélekig"), ahová felnőtteket vár - egyetlen alkalommal ugyanis a nemzetközi premier előtt megtartja Budapesten!

Ma, május 31-én, kedden este fél 8-tól 9-ig a Jászai Mari térnél, angol nyelven.

(Ha inkább csak értesz, kevésbé beszélsz, az sem akadály!)

Részletek az eseményben, a workshop ingyenes és még van néhány hely - ha szereted a last minute ajánlatokat és ráérsz holnap este, semmiképp se hagyd ki, írj Katusnak közvetlenül a katusvarallyay@gmail.com címre!

A workshopon lufik is lesznek (persze a lebomlós fajtából), hogy ha a május így elhussant, mi is letegyünk mindent, ami lehúz, és szabadon repüljünk utána, egyenesen a NYÁRba!

Sopron, Budapest, Kecskemét, Gyula, Szeged: Veletek már biztosan találkozunk a nyáron! De senki sem marad a zenénk nélkül, hamarosan ugyanis új megjelenésekkel várunk Titeket a digitális platformokon! 

Várjátok?
Mi már nagyon. : )

Addig is boldog tanév- és/vagy évadzárást mindenkinek!

Szeretettel: a Jazzation


jazzation3.jpg

Vissza a hírekhez