JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 28.

Hírek

A www.jazzma.hu-n eddig megjelent írások összegzése – 2022 május

11 évesek és 2 hónaposak lettünk. Ezzel tovább javítottuk a magyar jazz sajtó rekordját, amit eddig is mi tartottunk!

2011. március 1-e óta 21552 cikk,

+ 1602 Lemezkritika, 151 Ma meghalt magyar jazzmuzsikusok, 244 Jazz a Márványteremben, 95 Lemezajánló, 33 Mi lett velük?, 7 Hangszerészek, 322 Magyar Jazz ABC, 21 50 éve történt, 75 JazzUp, 11 FIVE STARS ALBUMS, 51 Vidéki jazzarcok, 100 Egyszer volt…Zsámbék Jazz Open, 5 Fesztiválmustra, 582 A Beatles és a jazz, 68 Játék, 53 Mi újság?,

+ 23011 koncertajánló jelent meg nálunk!

Ebből csak áprilisban 234 cikk, 11 lemezkritika, 186 koncertajánló volt olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál újságként (!) bejegyzett www.jazzma.hu-n!


Január 1-én indult Ma meghalt magyar jazzmuzsikusok című sorozatom, amely most a 151. résznél tart.

Havonta egyszer, a hónap elején jelenik meg Dr. Nagy Sándor Újabb gondolataim (Gondolataim) című sorozata, amely a 77. résznél tart.

Minden hónap első vasárnapján jelentkezik dedikált lemez nyerési lehetőséggel a Svájcban élő Dr. Szabó Csaba Játék című sorozata, amely most a 69. résznél tart.

Minden hónap első hétfőjén jelentkezik Csapó Krisztián harsonásokról szóló sorozata. Jelenleg az 5. résznél tartunk.

Berdisz Tamás dobosokról szóló sorozata minden hónap harmadik hétfőjén jelentkezik. Jelenleg az 5. résznél tartunk.

Dennert Árpád szaxofonos sorozata minden hónap negyedik hétfőjén jelenik meg. Jelenleg az 5. résznél tartunk.

Minden hónap második hétfőjén jelentkezik Dr. Nagy Sándor free jazz-esekről szóló sorozata, amely most a 29. résznél tart.

Hétfőnként jelentkezik a Jazz a Márványteremben sorozatom. Jelenleg a 244. résznél tartok.

Szegedi tudósítónk, Simády Béla sorozata, a Lemezajánló hétfőnként jelentkezik, amelyben mindig az aktuális héten megjelenő európai és amerikai lemezek közül mutat be ötöt! Jelenleg a 96. résznél tartunk.

Keddenként jelentkezik Mi lett velük? című sorozatom, amelyben  külföldön élő, vagy tanuló magyar jazzmuzsikusokat kérdezgetek. Jelenleg a 33. résznél tartok.

Dr. Peller György új sorozata, a Hangszerészek minden második hónap második keddjén jelentkezik. Most a 7. résznél tartunk.

Szerdánként jelentkezik Magyar Jazz ABC című sorozatom. Jelenleg a 322. résznél tartok.

Szerdán az 50 éve történt-ben a jazz-rock stílus tetőzésének lemezeit mutatom be. Ez most a 21. résznél tart.

Csütörtökönként jelentkezik JazzUp című sorozatom, amelyben feltörekvő ifjú tehetségeket kérdezgetek. Ez most a 75. résznél tart.

Szintén csütörtökönként jelentkezik Dr. Nagy Sándor új sorozata, a FIVE STARS ALBUMS, amely most a 11. résznél tart.

A péntekenként jelentkező Vidéki jazzarcok jelenleg az 51. résznél tart.

2000. június 23-án volt az első jazzkoncert a Zsámbéki Romtemplom melletti dombon. Ezt me and my lovely wife Gabriella szerveztük 12 nyáron át, és bevonult a magyar jazz modernkori történetébe! A 2010-ben városi rangra emelt Zsámbékon az akkori augusztus 20-án Gabit és engem is a város díszpolgára kitüntetéssel jutalmazott a helyi polgármester! Ez az Egyszer volt…Zsámbék Jazz Open sorozat péntekenként jelentkezik, hiszen annak idején a Zsámbék Jazz Open koncertjeit mindig pénteken rendeztük. Most a 100. résznél tartunk.

Ezentúl péntekenként jelentkezik Fesztiválmustra című sorozatom, amelyben az idei jazzfesztiválok főszervezőit interjúvolom. Ez most az 5. résznél tart.

A Beatles és a jazz (A Beatles dalok jazz feldolgozásai) című sorozatom szombatonként jelentkezik, és jelenleg az 582. résznél tart.

Vasárnap jelentkezik a Mi újság? című sorozatom, amiben magyar jazz muzsikusokat kérdezgetek arról, hogy mi történt velük az utóbbi időben, és hogy mik a közeljövő tervei. Ezzel az 53. résznél tartunk.

Vissza a hírekhez