JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 28.

Hírek

Exkluzív interjú Bágyi Balázzsal egy közelgő miniturnéról

Holnap indul magyar turnéra a nemzetközi összetételű Marcello Sebastiani Trio.

1) Honnan ismered Marcello Sebastiani olasz bőgőst?

Egy másik kollégán, az Olaszországban élő, de angol Geoff Warren fuvolistán keresztül találkoztam először Marcello-val.

Ez kb.18 évvel ezelőtt volt, amikor Geoff kihívott egy turnéra, akkor játszottunk együtt trió felállásban Pescara-ban és a Mosciano Jazz Fesztiválon.

Aztán később együtt mindketten, illetve külön-külön is jöttek Magyarországra turnézni. Marcello egyébként Chieti-ben lakik, de sokat játszik Rómában is.


ms.jpg


2) Mikor kezdted szervezni ezt a miniturnét?

Februárban jelzett Marcello, hogy szeretne jönni, vannak új anyagai. Megkerestük a budapesti Olasz Intézetet is, de nekik már betelt a naptárjuk. A létrejött három koncerten kívül tettem még kísérletet több helyszínnel is, de az idő rövidsége, vagy épp a forráshiány miatt ennyit sikerült most összerakni. A Jedermann-os szombati koncertünket Gáspár Karcsi kötötte le, és ott a trió vendégeként fellép majd Dennert Árpi szaxofonos is.


hu2.jpg


3) Vasárnap milyen témákat vesztek fel a Tom-Tom Stúdióban?

Marcello és Karcsi saját szerzeményeit fogjuk rögzíteni, illetve néhány standardet, hogy legyen referencia anyagunk és tovább tudjunk lépni a trióval.


4) Mikor jelenik meg a CD?

Az album producere Marcello, itthon csak a felvételek készülnek el, az utómunkák és a megjelenés Olaszországban lesz még ebben az évben.


5) Sok sikert a turnéhoz!

Nagyon köszönjük!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez