JazzMa

Friss Hírek

Thursday Afternoon2024. május 16.
Névnaposok – Botond2024. május 16.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Magyar Jazz ABC – 355. rész: Fajszi Csanád

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
140 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Fajszi Csanádnál tartunk.
11 év és 10 hónap alatt eddig 355 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

„Az éjszaka csodái”, avagy Borbély Mihály a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este hét órától, majd vasárnap 00:00 órától kerül ismétlésre.
A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik Róbert Főszerkesztő Úrnak köszönhetően, 2017 januárja óta itt, a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Hatalmas tömeg ünnepelte a 15 éves BJC-t

Hét óra után néhány perccel elfogyott az összes ülőhely, negyed nyolcra pedig megtelt minden álldogálásra használható terület. Nyolc után pár perccel, a műsor kezdetére már az előtér is megtelt. Kétszer ekkora koncertterem is kicsi lett volna.

A free jazz kiemelkedő alakjai - 37. rész: HAMID DRAKE

1960. december 21-e (62 évvel ezelőtt történt), New York City, A&R Stúdió: az Ornette Coleman Double Quartet felveszi a Free Jazz - A Collective Improvisation című lemezét. Mérföldkő a szabadon rögtönzött zene évtizedekre visszatekintő történelmében. A minden hónap második hétfőjén megjelenő sorozat részei a free jazz legjelentősebb képviselőit mutatják be.
Harminchetedik rész: Hamid Drake.

Keiko – Manic Monday

A hirosimai énekesnő bossa nova hangulattal kezdi a hetet.

Kétkezes és négykezes átiratok egy zongorára

1823 januárjában, azaz 200 évvel ezelőtt született a magyar irodalom két nagyon emblematikus személye Petőfi Sándor és Madách Imre. Ez az évforduló sokféle módon lesz megünnepelve az év folyamán, ezek egyike volt péntek este a Rádió Sára Sándor Termében a „Klasszikus és jazz” sorozat keretében. (Ezt a sorozatot 1997 augusztusában én indítottam! – A szerk.)

Főszerkesztői jegyzet – 2023 január

11 évesek és 10 hónaposak lettünk. Ezzel tovább javítottuk a magyar jazz sajtó rekordját, amit eddig is mi tartottunk!

Egy nemzetközi találkozó az Opus Színpadán

Udvariasan helyezkedő közönség előtt kezdődött a Baló Sámuel Trió koncertje az Opus Jazz Clubban. Az est különlegessége, hogy a Graz-i egyetem jazz tagozatán végzett Sámuel elhívta ott megismert zenésztársait egy közös fellépésre, színpadon alkotásra. A társaság így vegyes lett: magyar, osztrák, ausztrál és szlovén képzeletbeli zászlók alatt lengették hangszereiket: trombita, szaxofonok és ének csatlakozott a trió szokásos felállásához (zongora, bőgő, dob).

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések