JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 29.
Stormy Monday Blues2024. április 29.
Névnaposok – Péter2024. április 29.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

A Dresch Quartet a Budapest Jazz Clubben (2023. január 14., szombat)

Hosszú ideje vártam már, hogy ismét eljussak egy Dresch Quartet koncertre. Dresch Mihály játéka kétségkívül a legnagyobb zenei inspirációk közé tartozik számomra a hazai jazz zenészek közül és ezzel biztosan nem vagyok egyedül. Legutóbb Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint lemezbemutató koncertjén hallottam őt, abból az estéből is hosszú ideig fogok még táplálkozni.

Nagy Emma Quintet – bővített teltház a BJC-ben 01. 11-én

Számtalan mosolypárbeszéd a színpadon, zeneszerzés és előadóművészet áramló szeretettel, hatalmas tudással, precizitással és könnyedséggel. Nagy Emma az egyik legegyedibb hangtónussal, énektechnikával, nagyfokú érzékenységével áramló zeneiséggel játszik.

Shakatak – Sweet Sunday

Az 1980 óta működő angol pop-jazz együttes, a Shakatak szerint édes ez a vasárnap.

Bartók Konzi félévi vizsgakoncertek: Fókuszban az énekesek

Magyarország legrégebbi középfokú zeneoktatási intézményének, a Bartók Konzervatóriumnak a keretében működő Jazz Tanszak január 9-én és 10-én késő délután tartotta meg a félévi vizsgakoncerteket. A koncertek nyilvánosak, és a kedvező időpontot kihasználva diáktársak, barátok, szülők, családtagok a karon ülőktől az idősebb korosztályig, kiegészülve a jazz iránt érdeklődőkkel nagy számban kíváncsiak a fellépőkre. A telt házat amolyan dinamikus formában kell elképzelni, sokan csak saját ismerőseiket, rokonaikat hallgatják meg, majd mennek, de jönnek a későbbi fellépőket meghallgatni akaró újabb vendégek.

FREE JAZZ ALBUMS 2022 - 26. rész

Ez az írás (és a következők is) egyenes folytatása(i) a FIVE STARS ALBUMS című, 18 részt megért sorozatnak. Ahogyan az említett lemezek esetében - úgy ezúttal is a free jazz honlapján bemutatott alkotások közül válogatok hetente. Mivel egy ideje ritkán értékelik (látják el csillagokkal) a műveket, ezért a saját véleményem alapján döntök.
Huszonhatodik rész: THANOS CHRYSAKIS, JASON ALDER - MILIEU INTERIEUR.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések