JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Gyémánt Jazz Klub - Doktorok a négyzeten: sztárvendégek - Lakatos Ágnes (ének) és Csuhaj Barna Tibor (bőgő)

2023. március 10., péntek - Pilisvörösvár, Modern Café.

Szép számú közönség gyűlt össze a márciusi Gyémánt Jazz Klubra, ahol a házigazda Dr. Peller Jazzband a hazai jazzélet két kiválóságát, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének két docensét, Dr. Lakatos Ágnes jazz-énekesnőt és Dr. Csuhaj Barna Tibor nagybőgő művészt látta ezúttal vendégül.

Mivel a Dr. Peller Jazzbandben két jogász doktor is zenél – Dr. Dorogi Ákos és Dr. Peller György – így összesen négy doktor szerepelt egyidőben, és ezen a meglepő tényen megfelelő módon el is viccelődtek a koncert folyamán.

Az első blokk az „Almost like Being in Love” című tempós standarddel vette kezdetét, a témát Hegedüs Zsuzsanna énekesnő vezette elő. Énekszólóját követően a zenekar többi tagja is bemutatkozott egy-egy szólóval. Mivel az egyik vendégzenész Csuhaj Barna Tibor volt, így a lehető legtöbb számban nagybőgőszóló is elhangzott, amelyek egytől-egyig kiválóak voltak, és ezt a közönség nagy tapsokkal vissza is igazolta.

Másodikként egy Peller szerzemény, a cool stílusú „Blues from Space” következett, majd egy Csuhaj Barna kompozíció, a „Take Your Time” hangzott el, amelynek témáját Molnár Zoltán adta elő trombitán.

Negyedikként egy latin, Arthuro Sandoval „Samba de Amore” című dalának témáját ugyancsak Molnár Zoltán játszotta el szárnykürtön.

Az ötödik számban Hegedüs Zsuzsanna énekesnő visszatért, és egy nagyon szép standardet, Steve Swallow szerzeményét, a „Falling Grace” –t énekelte el, a tromibtaszólót követően Dorogi Ákos is gyönyörű zongoraszólót nyújtott a közönségnek, valamint Csuhaj Barna Tibor is kiváló bőgőszólót adott elő.

Ezután Lakatos Ágnes lépett színpadra, a „There Will Never Be Another You” című standardet énekelte el, és nagyszerű énekszólót is előadott.

Az első rész utolsó számaként Wayne Shorter-re emlékezve a két énekesnő közösen adta elő a mester „Footprints” című témáját.

A szünetet követően először a Voice and Bass duó, azaz Lakatos Ágnes és Csuhaj Barna Tibor adta elő Joni Mitchell „Big Yellow Taxi” című számát saját kiváló jazz feldolgozásukban. A közönség nagy tapssal jutalmazta a produkciót.

Ezután Lakatos Ágnes vezette elő a „Days of Wine and Roses” című standardet latin lüktetésben, majd pedig egy Billie Holiday szerzemény, a „God Bless the Child” következett, amelyben Izsó Tamás verők nélkül, kézzel kísérte dobon a sajátos ritmusban az éneket, végül pedig a fúvósszekció is beszállt egy helyben kitalált kísérettel, és felelgetett Lakatos Ágnes énekére.

Egy újabb Peller szerzemény következett, a „Steps”, majd ismét Hegedüs Zsuzsanna adta elő a „So Nice” című latin standardet.

Utolsó előttiként még egy Shorter dalt, a „Black Nile”-t játszott el a zenekar, amelyben Hegedüs Zsuzsanna kiváló énekszólót adott elő.

Utolsóként pedig egy Parker blues következett, a „Now’s the Time”, amelyben Lakatos Ágnes és Hegedüs Zsuzsanna együtt vezette elő a témát, és kiváló egymásnak felelgetős énekszólót adtak elő, majd pedig a fúvósok négyeztek Izsó Tamás dobossal. A közönség lelkes tapssal köszönte meg az estét.

A Gyémánt Jazz Klub következő, április 14-i klubkoncertje egy különlegesség lesz, mert a házigazda zenekar helyett a miskolci jazz klub házigazda zenekara a Jazz Inside Band fog koncertet adni Pilisvörösváron, jazz klub csereprogram keretében.

A fényképeket Buzdogány Andrea és Fodor Zsófia készítette.

mindenki.jpg

a-hazaspar.jpg

lakatos-agi.jpg

ket-enekesno.jpg

zenekar-csak-hzs-vel.jpg

vege.jpg

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez