JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2023. március 30.
.jaXon: Dog Circus2023. március 29.
Soukup, Luboš: Levitas2023. március 28.
Stick Men: Tentacles2023. március 23.
Kappeyne, Floris: Closer2023. március 21.
Lukács Eszter: So Nice2023. március 19.
Adó 1%2023. március 18.
Abair, Mindi: Wild Heart2023. március 16.

Hírek

Váczi Eszter jazzének mesterkurzusa Sopronban

Az alábbi anyagot Zsubrits Katalin küldte a www.jazzma.hu-nak! – A szerk.

Egészen rendhagyó és kivételes lehetőséget kínál az Opera Studio Sopron, hiszen április 1-én és 2-án két teljes napot lehet tölteni Váczi Eszterrel azoknak a fiatal énekeseknek, akiket érdekel a jazz világa.

Mindkét napon zongorán közreműködik Kónyai Tibor.

soproni-plakat.png

A program részvételi díja 30 000 Ft. Az operastúdió a jelentkezőknek kiajánl kedvező szállás lehetőségeket. Utazás vonattal rendkívül egyszerű, mert a vasútállomás mindössze 5 percre van gyalog a Liszt Központtól, amely otthont ad majd a rendezvénynek. A parkolás hétvégén ingyenes.

Aktív részvételhez jelentkezés az operastúdió weboldalán, vagy e-mail címén keresztül lehetséges:
https://www.operastudio.hu/jelentkezes/
info@operastudio.hu

Bármilyen kérdés esetén írjanak nyugodtan az info@operastudio.hu e-mail címre.

vaczi-eszter.jpg

Váczi Eszter jazz énekesnő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazzének szakán 2001-ben szerzett művész és tanári diplomát.

A főiskola első évének nyarán beválasztották a mindössze két éve működő, de annál nagyobb sikereket magáénak tudható Jazz+Az nevű formációba, melyet Dés László és Geszti Péter vezetett. A formációnak köszönhetően egy színpadon állhatott a magyar jazzélet számos kiemelkedő muzsikusával.

Ugyancsak a főiskolai évek alatt ismerkedett meg azokkal a zenészekkel, akik meghatározó kollégái lettek két fő formációjában, a Váczi Eszter Quartetben, és a Váczi Eszter és a Szörpben.

Miután jazz kvartettje megjelentette első saját szerzeményekből álló anyagát – megteremtve ezzel egy kifejezetten rájuk jellemző arculatot –, egyre kevesebb közreműködést vállalt korábbi formációiban, így a Szörpben is. Állandó tagként jelenleg csak a saját zenekarában énekel, meghívott vendégként azonban gyakran fellép más zenészek, zenekarok felkérésére is.

konyai-tibor.jpg

Kónyai Tibor soproni zongoraművész-zeneszerző eddig 7 szerzői lemezt jelentetett meg. A klasszikus zene mellett a helyi jazzélet kiemelkedő alakja.

Számos magyar jazz énekesnővel dolgozott már együtt, többek között Váczi Eszterrel, Malek Andreával, Michelller Myrtillel, illetve Cserháti Zsuzsával és Fábián Julival.

Jazz zongoristaként nem csak itthon, de külföldön is népszerű.

Több hazai fesztiválon és jazz clubban lépett fel.

Külföldön sikeres koncerteket adott több Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központ pódiumán olyan városokban, mint Bécs, Stuttgart, Los Angeles, Koppenhága, Pozsony, vagy London.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez