JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Gyémánt Jazz Klub évadzáró koncert és jam session (2023.05.12. - Pilisvörösvár, Modern Café)

A Gyémánt Jazz Klub 2022-23-as évadjának záró klubja május 12-én, pénteken zajlott.

Az est elején Hegedüs Zsuzsanna énekesnő a dr.Peller Jazzband nevében megköszönte a közönségnek, hogy ilyen lelkesen vettek rész a 2022-2023-as évad klubkoncertjein, valamint a pilisvörösvári Modern Café üzemeltetőinek, hogy befogadták a jazz klubot. A közönség nagy tapssal fogadta a köszöntéseket.

pjb.jpg

A koncert első felében a házigazda dr.Peller Jazzband játszott, elsősorban dr.Peller szerzeményeket, többek között a „Blues from a Space”-t, a „Népies Blues”-t, a „Spyro”-t, a „George’s Boogie”-t, és az „I Miss You Colorado Beatle” címűt.

Hegedüs Zsuzsanna énekesnővel az ismert jazz standardek közül a „So Nice”-t, a „Swinging Shepherd Blues”-t, egy szép balladát, a „Sophisticated Lady”-t, valamint utolsóként az „Almost like Being in love”-ot adta elő a dr.Peller Jazzband.

Ezután rövid szünet következett, amíg a jam-re érkezők előkészítették hangszereiket és hangszálaikat. Több szaxofonos, énekes, zongorista, basszusgitáros is jelentkezett zenélni, és beindult a jam session, igen nagyszámú résztvevővel, a dr.Peller Jazzband tagjai, a helyi zeneiskolai tanárok és diákok együtt.

Igyekszem felsorolni a résztvevőket, remélem, hogy nem felejtek ki senkit!

Fogarasy Attila dobolt több számban is, szambát, bossa novát és swinget, Kardos Antal zongorázott, Fodor Zsófia basszusgitározott, majd később zongorázott is.

Tóth Sándor szaxofonozott, majd zongorázott, egy számban basszusgitározott, illetve dobolt is, Félix McMenemy zongorázott, Székely István és Somogyi Bendegúz altszaxofonozott, Jakab Szilvia Barbara altszaxofonozott, valamint duóban Fodor Zsófiával és Dorogi Ákossal is énekelt. Bátaszéki Róbert tenorszaxofonon működött közre, Szabó Anita, Valkó Miriam és Melinda Szemenkei-Kiss  énekelt.

Több, mint másfél órán át zajlott a jam session, elhangzott többek között, a „Girl from Ipanemha”, a „Blue Bossa”, a „Tenor Madness”, a „Cantaloupe Island”, a „There Will Never Be Another You”, a „Lullaby of Birdland”, az „All of Me”, a „Besame mucho”, az „Over the Rainbow”, a „Watermelon Man”, és még sorolhatnám.

Igazi jazz klub hangulatban telt a Gyémánt Jazz Klub 2022-2023. évadjának záró klubestje, 2023 szeptemberétől várjuk újra az érdeklődő jazzkedvelőket!

A képeket Hortyné Máté Annamária, Hegedüs Zsuzsanna és dr.Peller György készítette.

jamo.jpg

jam1.jpg

jam2.jpg

jam3.jpg

jam4.jpg

jam5.jpg

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez