JazzMa

Friss Hírek

Hírek

Névnaposok – Elemér

Olvasóink kívánságának megfelelően újra indítottam „Névnaposok” című sorozatomat!
Ma Elemér névnap van. A magyar jazz történetében 3 Elemért találtam. Közülük 2 már meghalt.

„Kedvenc énekeseim” – 18. rész: Csemer Boglárka

Ebben a csütörtökönként jelentkező sorozatban az itthon és külföldön élő magyar jazz énekesnőket kérem, meséljék el, eddig mely énekesek voltak rájuk a legnagyobb hatással! – A szerk.

FREE JAZZ ALBUMS 2024 - 74. rész

Ez az írás - ahogyan a FIVE STARS ALBUMS című sorozat esetében is történt - a free jazz honlapján ismertetett alkotások közül mutat be kéthetente egyet.
Hetvennegyedik rész: PETER BRÖTZMANN / PAAL NILSSEN-LOVE - CHICKEN SHIT BINGO.

Névnaposok – Ákos

Olvasóink kívánságának megfelelően újra indítottam „Névnaposok” című sorozatomat!
Ma Ákos névnap van. A magyar jazz történetében 23 Ákost találtam. Közülük 1 már meghalt.

Babos Gitárverseny

A Magyar Jazz Szövetség az utóbbi években zenei versenyekkel tartja fenn a magyar zenei életben kiemelkedő szerepet betöltő muzsikusok emlékét. Volt már Csepregi Gyula Szaxofon Verseny (háromszor is), Pege Aladár Nagybőgő Verseny, Winand Gábor Ének Verseny.
Február 26-án, hétfőn a majdnem hat évvel ezelőtt elhunyt gitáros emlékére került megrendezésre a BJC-ben a Babos Gitárverseny abszolút teltház előtt.
Babos Gyuláról gondolom, nem kell írni az olvasóknak, sokak számára ismerősebb a neve és a művészete, mint a nemzetközi színtéren karriert befutott Bacsik Elek, Szabó Gábor és Zoller Attila gitárosoké.

Magyar Jazz ABC – 414. rész: Gaál Gaszton

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
155 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Gaál Gasztonnál tartunk.
12 év és 11 hónap alatt eddig 414 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

Névnaposok – Edina

Olvasóink kívánságának megfelelően újra indítottam „Névnaposok” című sorozatomat!
Ma Edina névnap van. A magyar jazz történetében 3 Edinát találtam.

Egy gitárverseny margójára…

Az alábbi levelet tegnap este 20 óra 29 perckor kaptam Zsoldos Bélától, aki a Magyar Jazz Szövetség alapító tagja volt, majd az akkori elnök, Gonda János felkérésre elvállalta a szervezet alelnöki posztját, amit 25 éven keresztül töltött be. Ezen negyedszázad alatt több mint 300 millió forint támogatást szerzett a MJSz részére! – A szerk.

EJI tisztújító Választógyűlés

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Korábbi bejegyzések