JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Blue Wednesday2024. április 24.
Névnaposok – György2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

JazzUp

JazzUp – Veréb Patrik

A Bartók konzi gitáros növendékét személyesen ugyan nem ismerem, de gyakornokunk, Salvai Ádám csak jókat mondott róla, így megkerestem kérdéseimmel.

vereb-patrik.JPG


1) Mikor és hol született?

1996. március 25-én születtem Baján.


2) Volt-e a családban előzménye a zenélésnek?

Édesanyám ének-zene tanár, viszont ez a mindennapok során nem igazán volt jelen az életemben. Bátyám hatására kezdtem el gitározni és gitár-központú zenét hallgatni. Akkoriban ez a gimnáziumi osztályközösségünkben sajnos nagyon cikinek számított, sokszor kiközösítettek emiatt, viszont a bátyámtól szerencsére sok támogatást kaptam.


3) A gitár volt rögtön az első hangszere?

Igen. Mostanában gondolkoztam azon, milyen hasznos lett volna először zongorát tanulni, de sajnos nem úgy alakult.


4) Milyen zeneiskolákba járt/jár eddig?

Néhány éve jártam a szegedi Premier Művészeti Iskolába, de nem igazán vettem komolyan. Jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium hallgatója vagyok, amit viszont nagyon komolyan veszek.


5) Mikor végez a Bartók konziban?

Remélhetőleg idén.


6) Tervezi, hogy utána tovább tanul majd, és hol?

Sokáig terveztem, még a külföld is képben volt, viszont most már inkább lokális terveket szövünk a párommal. A továbbtanulásom gyakorlatilag ellehetetlenítette, hogy a Zeneakadémián megszűnt a jazz-gitár BA, mivel már elvégeztem egy egyetemet.


7) Mikor kezdett a jazz iránt érdeklődni?

A Premier Művészeti suliban szerencsém volt Matthew G. Mitchell gondozásában fejlődni. Akkor még nem ismertem a jazzt, rockos arc voltam. Matthew egyszer megmutatta a „Bitches Brew”, illetve az „Extrapolation” című lemezeket és ennyi volt. Örök szerelem.


8) Kik a kedvenc gitárosai?

Kedvenc gitárosom mindig is Matthew Mitchell marad, aki első mentoromként elindított az úton. Ezen kívül óriási példaképeim Juhász Gábor és Gyémánt Bálint, akiktől jelenleg tanulhatok. Nagy hatással van rám Ben Monder, Sonny Sharrock, Adam Rodgers, Alex Goodman és Peter Bernstein játéka is, de leginkább fúvósokat szoktam hallgatni: Ornette Coleman, Sonny Rollins, Dexter Gordon, stb.


9) Szegeden kikkel volt alkalma együtt játszani?

Matthew G. Mitchell, Blaho Attila és Sövény Olivér segítettek első tapasztalataim
megszerzésében. Várszegi Martin és Billy Prim dobosokkal pedig új zenei stílusokkal tudtam kísérletezni.


10) Jelenleg milyen együttesben játszik? Kik a tagjai?

Aktívan a Blue Flamingos Quartet-ben gitározom és komponálok. A zenekarban Papp Márton szaxofonozik, Török Bettina basszusgitározik és Stanfel Péter dobol.


11) Legközelebb hol és mikor fog fellépni velük?

Pénteken (szeptember 11.) tartunk egy jam session-t az Offline Centerben, illetve szeptember 18-án lesz egy koncertünk a Montázs Art Cafe-ban.


12) Sok sikert a pályafutásához!

Nagyon köszönöm a lehetőséget!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza az összes interjúhoz