JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2018. február 17.
Mezei Szilárd: Nút2018. február 15.
Ágoston Béla: Percy Phone2018. február 12.
A BALKÁN JAZZ PROJECT2018. február 11.
Douglas, Jerry: What If2018. február 11.
JazzUp – Farkas Zsolti2018. február 10.
JazzUp – Farkas Zsolti2018. február 10.
East2East: Forest Flower2018. február 10.
Ziegler, Pablo: Jazz Tango2018. február 10.
Downes, Kit: Obsidian2018. február 09.
Tálas Áron: Little Beggar2018. február 05.
Játék – 2018 február2018. február 04.
Lorber, Jeff: Prototype2018. február 04.
BJC, SoLaTi2018. február 03.
Zoller Attila emlékkoncert2018. február 03.

Lemezpolc kritika:
Pálinkás Gergely - Boundaries

Pálinkás Gergely: Boundaries 2017. június 18., Zolbert

palinkas-gergely-boundaries.jpg

linkás Gergely - Boundaries (Beagle Beat Records)


Hosszú idő után újra smooth jazz lemezkritikával jelentkezem a Jazzma.hu hasábjain.

Külön öröm számomra, hogy a hazánkban egyre népszerűbb műfaj egyik jeles képviselőjének legújabb lemezét mutathatom be az olvasóknak.

A kiváló gitáros Pálinkás Gergely tavaly jelentkezett első szólólemezével (First Time), mely egy izgalmas kezdés volt a művész karrierjében, ennek tükrében kíváncsian vártam, hogy mit hoz “Boundaries” című albuma.

Egy vidám és energikus jam-szerű dallal indul a lemez, a “C Funk” jó felütés, melyben Gergely megmutatja különleges pengetési technikáját, aminek köszönhetően játéka felismerhetően egyedi hangzású. A folytatás egy ütős feldolgozás, a Kool and the Gang “Too Hot”-ja csendül fel kellemes, lounge-szerű környezetbe helyezve, ami kifejezetten jól áll a dalnak és hozza azt a bizonyos amerikai hangulatot, mely remélhetőleg a rádiók nagy kedvence lesz a következő hónapokban.

A “Nice” kezdetben egy könnyed dal hatását kelti, azonban megmutatja, hogy egy mélyebb mondanivalóval rendelkező kompozícióról van szó. Ez és a kissé borús, elmélkedősebb hangulatot lefestő, sok arrange-ot és swing elemet tartalmazó “It’s Over” párban egy Fourplay-es világot idéz meg és tár a hallgató elé. A két dalt játékosságával tökéletesen oldja a “Retro Song”, mely egy kellemes, 80-as évekbeli “flashback”, de mégis modern alapokon. A “Looking Back” egy nyugodt, balladisztikus szerzemény a nagyszerű trombitás, Fekete István szólójával. A “Just You and Me” pedig egy újabb kellemes, azonban kivételesen vokális dal, Czerovszky Henriett vendégszereplésével. A lemez pedig a bohém “Circus Tune”-al zárul, mely magában hordozza a “színház az egész világ” életérzést, mindezt jól megírt, erős unisonokkal erősítette meg a művész.

Örömteli, hogy egy újabb nagyszerű smooth jazz lemezzel lett gazdagabb a hazai zenei élet, mely egyesíti a kreatív ötleteket, a technikás játékot és a hallgatók számára a kellemes kikapcsolódást.

A lemezen közreműködő zenészek:

Pálinkás Gergely - gitár

Nagy Gergely Gero - billentyűs hangszerek

Szappanos György - basszusgitár

Hirleman Bertalan, Dörnyei Gábor, Szendőfi Péter - dobok

Ember Péter - fúvósok

Fekete István - trombita

Czerovszky Henriett - ének


Vissza a lemezhez