JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2022. augusztus 10.
AlbaRegiaFeszt – 2. nap2022. augusztus 10.
Jazzkirályság Fehérváron2022. augusztus 09.
Debrecen Debrecenben2022. augusztus 08.
Harmadik nap, színpadcsere2022. augusztus 07.
Előadja: a szerző2022. augusztus 07.
Játék – 2022 augusztus2022. augusztus 07.
Dobosok éjszakája2022. augusztus 06.
A Stég Színpadon2022. augusztus 05.
Fusio Group: XXX2022. augusztus 03.
Lakatos Ágnes: Soaring2022. augusztus 01.

Lemezpolc kritika:
Zolbert - Focus

Zolbert: Focus 2022. július 13., Dimák Patrik

zolbert-focus.jpg

Zolbert – Focus (Eastern Deluxe)


Friss hazai albumról mindig öröm beszámolni, ezúttal Zolbert harmadik stúdiólemeze a „Focus“ kerül gőrcső alá. A kiváló szaxofonos és zenekara ismét egy minőségi anyagot alkottak tele rengeteg érzelemmel és dinamikával. De bizonyos szempontból ez a 12 dal mégis valami új kezdete, melyet Zolbert, Ferencz Péter „Peet“ és Tóth Marcell zeneszerzők alkottak meg.

A „Budapest“ egy igen lendületes kezdést ad az új lemeznek. Itt már hallható, hogy egy igen különleges hanganyagnak lehetünk fültanúi.

A „Something New“ magával ragadó friss és energikus kompozíció, amely személy szerint a kedvenc dalom lett a lemezről.

A „Focus“ -mely az új anyag címadó dala- egy kicsit lassabb, ámbár dinamikus vizekre sodorja a hallgatókat, és emellett egy ikonikus szaxofonszólóra is felfigyelhetünk.

A „One Step Closer“ a fantasztikus Adam Hawley vendégszereplésével készült el, ami még magasabb szintre emelte Zolbert szaxofon játékát és szerzeményét.

A „Good Vibes Only“ magában hordoz egy fontos üzenetet, mely nagyon fontos a főhősünk számára. Ezeket a gondolatokat Balage vendégszereplésével öntötték dallamokba.

A „Find the Light“ egy vérbeli Smooth Jazz szerzemény, melyet Ferencz Péter Peet nem mindennapi hegedű játéka fűszerez meg.

A „Free“ a leggyorsabb tempójú dal, melyben Kayla Waters és Zolbert egy igazán felszabadult előadásmódban mutatják meg milyen is a Smooth Jazz életérzés.

A „Back Home“ egy igen mély mondanivalójú szerzemény tele érzelmekkel, melyet a COVID-19 járvány ihlett. Oli Silk kiváló zongorista is hozzátette érzelmeit ehhez a dalhoz, melynek zseniális hangzás lett a végeredménye.

Az „Ocean Breeze“ sok szempontból nem mindennapi hangzás. Egyrészről nagyon dallamos és pozítív energiákat sugároz már az első másodperctől kezdve. Másrészről a kifinomult hangszerelést Kim Scott zseniális fuvola játéka koronázza meg.

A „Julia“ az egyik, hanem a legmeghatározóbb pontja a lemeznek, illetve Zolbert életének. A dalt művészünk kislányának születése ihlette. A zseniális hangszerelés mellett hatalmas szeretet járja át az első másodperctől az utolsóig az egész dalt.

A „Pacific Coast Highway“ a Los Angeles-i életérzést hozza el nekünk. Ahol kiválóan párosul Zolbert szaxofonjátéka és Lengyel Johanna vokál éneklése.

A “No Limit“ már korábban megjelent, mint single, viszont úgy gondolom, hogy ez a dinamikus dal nem hiányozhatott a „Focus” albumról.

Nem utolsósorban szeretném kiemelni Ferencz Péter „Peet“ zenei produceri és hangmérnöki munkáját. Ismét egy világszínvonalú projektet hallhattunk tőlük.


Zenekari tagok:

Zolbert – szoprán-, alt-, tenor- és baritonszaxofon, vokál, ütőhangszerek

Ferencz Péter (Peet) - szintetizátor, synth bass, gitár, vokál, hegedű, elektromos dob, percussion, effect & loop

Tóth Marcell - zongora, Fender Rhodes, Hammond orgona, szintetizátor

Udvarhelyi Gábor - gitár (1-5, 7-12)

Gudics Martin - basszusgitár (1-3, 5, 9, 12)

Szedlár Dávid - basszusgitár (4, 6, 7-8, 11)

Gudics Marcell - dob (1-2, 4, 10)

Nagy Zsolt - dob (6-8, 12), kiegészítő dob (5)

Markos Miklós (Mikee) - percussion (12)

Puskás Csaba - trombita (12)

Csapó Krizstián – harsona (12)

Sári Szabolcs - trombita (2-4)

Lengyel Johanna - vokál (1, 8-9, 11)


Összességében egy újabb zseniális lemezt készített el nekünk Zolbert, amiről még remélem, nagyon sokat fogunk hallani.

További sok sikert kívánunk!


Vissza a lemezhez