JazzMa

Friss Hírek

Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Kis hírek – friss hírek2024. április 15.
Manic Mondays2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.
Blaser, Samuel: Book Nine2024. április 03.

Lemezpolc kritika:
Den Dunnen, Maaike - Inner Space

Den Dunnen, Maaike: Inner Space 2018. december 20., Karosi Júlia

maaikedendunnen.jpg

A holland énekesnő Maaike den Dunnen (1984) „Inner Space” című lemeze csak január 29-én fog megjelenni, de a JazzMa.hu már most megkapta a CD-t.

Az énekesnő, zeneszerző második lemezén sem kívánt a mainstream hagyományoktól túlontúl messzire merészkedni. A hangszerelés első látásra azt a benyomást keltheti, hogy a dob nélküli felállás némi avantgard beütést eredményezhet, de szó sincs ilyesmiről. A kettő-négy ugyanúgy zakatol a lábunkban a dobos kolléga jelenléte nélkül is. A lemezen szereplő művészek (Thomas Kugi – szaxofon, Dena DeRose – zongora, Fender Rhodes, szintetizátor, Milan Nikolic – basszusgitár) mindent megtesznek azért, hogy ne legyen bennünk hiányérzet, és az énekesnő reputációját nézve biztosak lehetünk abban, hogy sok európai klub és fesztivál fogja műsorra tűzni új lemeze anyagát.

(Csak zárójelben jegyzem meg, Maaike den Dunnen-nek az „Inner Space” kapcsán november-decemberben már volt 6 koncertje Hollandiában és Ausztriában. De az igazi turné január 29-én kezdődik. Jelenleg 13 fellépés már le van fixálva Svájcban, Németországban, Ausztriában, Csehországban és Hollandiában. Előre láthatólag az Egyesült Államokban is lesz több koncert júniusban és júliusban. Augusztusban pedig Indonéziába utazik Maaike! – A szerk.)


1. Nature's Call

2. The Deep

3. There Once More

4. The Gambler

5. Can't Help Falling In Love

6. You Give Me Something

7. Ground Control

8. On The Sunny Side Of The Street

9. A Sea Of Waves

10. All Inside Your Heart

11. Over And Done With


Vissza a lemezhez