JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2020. augusztus 03.
Rejtvény – 2020 augusztus2020. augusztus 02.
Mi újság? - Tommy Vig2020. augusztus 02.
Heath, Jimmy: Love Letter2020. július 30.
Gold, Matt: Imagined Sky2020. július 27.
Szombat a Jedermannban2020. július 26.
JazzUp – Salvai Ádám2020. július 23.
Elek István 65!2020. július 17.

Lemezpolc kritika:
Reuter, Markus - Music of Our Times

Reuter, Markus: Music of Our Times 2020. július 08., Salvai Ádám

gary-husband-markus-reuter-music-of-our-times.jpg

Gary Husband & Markus Reuter – Music of Our Times (MoonJune Records – 2020)


A most bemutatásra kerülő albumon két különleges zenei elme hívja egy mély utazásra a mindenkori hallgatót. A véletlennek köszönhető az, hogy ennek a lemeznek az ötlete megszületett. Az ötlet meg is valósult és eredményként megkaptuk a „Music of Our Times”-ot.

Napjainkban talán nem is találhatjuk igazán szokatlannak azt, ahogyan ez a zenei anyag eljutott a megvalósításon át a megjelenés pillanatáig. A Stick Men együttese (melynek tagjai Tony Levin, Pat Mastelotto és Markus Reuter) éppen egy Japánt és Kínát érintő turné első állomásán volt túl a Japánban található Nagoya városában. Különleges vendégként billentyűn csatlakozott hozzájuk Gary Husband is, aki ismerős lehet az olvasók számára. Husband olyan kiválóságokkal dolgozott már együtt korábban, mint Allan Holdsworth, vagy John McLaughlin. Az említett első koncert után azonban a turnét nem meglepő módon törölték, mint szinte minden más eseményt az idei év első szakaszában.

Leonardo Pavkovic producer hamar előállt egy új tervvel, és összehozott egy felvételi lehetőséget Tokióban a két zenész, Gary Husband és Markus Reuter számára. Március 3-án meg is történt az együttműködés a tokiói NK Sound Studio-ban. Próbák nélkül, egy rendkívül nyílt és őszinte közös zenélés keretein belül pedig elkészült a hallható zenei anyag, a „Music of Our Times”. Gary Husband, a helyszínen található Fazioli zongora által inspirálva kibontakoztathatta a benne rejlő zenei tehetséget és mélységeket; Markus Reuter-ben pedig a megfelelő társra lelt. Minden váltás és fordulat bizonyította a köztük kialakult egyensúlyt és összhangot.

A hat kompozíció nagyon kellemes, nyugodt hangulatot áraszt magából. Az aktuális szezonnál maradva a nyári napok korai pillanataihoz, a csendes reggelekhez, vagy épp a holdfényes éjszakákhoz lehet nagyon jó partner ez az album. Mikor van idő becsukni a szemet, kiüresíteni a fejet, és teljes teret adni a zenének. Egy szűk órára becsukni a világ ajtaját és hallgatni a két zenész között kialakult világot, atmoszférát. Erre most talán nagyobb szükség is van, mint korábban.


Gary Husband & Markus Reuter: Music of Our Times (2020, MoonJune Records)

  • ·Colour of Sorrow
  • ·Across the Azure Blue
  • ·Music of Our Times
  • ·A Veiled Path
  • ·White Horses (for Allan)
  • ·Illuminated Heart

Vissza a lemezhez