JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 16.
Ruby Tuesday2024. április 16.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.
Blaser, Samuel: Book Nine2024. április 03.

Hírek

Exkluzív interjú Rafael Márióval

Az utóbbi hónapokban nagyon „beindult” a zongorista-zeneszerző Rafael Márió fusion zenekara…

rafael-mario-jazz-project.jpg


1) Mi a legfrissebb hír a Rafael Márió Jazz Project-tel kapcsolatban?

Készülünk különböző koncertjeinkre. A legközelebbi a GetCloser Jazz Fest lesz április 22-én, ahol elnyertük a díjat, hogy egy világsztár előzenekarának az előzenekara lehessünk.Azon a napon kaptunk lehetőséget, amikor a Billy Cobham Band fog fellépni. Számunkra nagyon nagy megtiszteltetés és egyúttal kihívás is, hogy szintnek megfelelő produkciót tudjunk nyújtani. Személy szerint nagyon örülök, hogy megtaláltam a megfelelő társakat. Varga Gergely (szaxofon), Bartók Vince (basszusgitár) és Hidász Tamás (dob) személyében. Azt a nézetet valljuk, hogy csak a saját szerzeményeinken keresztül tudjuk átadni legjobban azt, ami bennünk van.


2) Hát ez tényleg szenzációs! Ez ugyanaz a RMJP, amit az A38-as hajón láttam november elején? És utána egyből bejavasoltam az idei Debreceni Jazz Napokra...

Igen, ugyanaz a formáció! A fiúkkal azóta is dolgozunk új dalokon, és próbáljuk kialakítani a saját hangzását a zenekarnak. Nagyon hálásak vagyunk  a Debreceni Jazz Fesztiválra való meghívásáért. Örülünk, hogy a műfajhoz méltó fesztiválokon mutatkozhatunk be.


3) Mikor és honnan tudta meg, hogy a maga csapata az egyik győztes a három közül a GetCloser tehetségkutató versenyén?

A Jazzma.hu oldalról tudtam meg először, mivel rendszeres olvasója vagyok, mert itt mindig naprakész információkat tudok szerezni a mai jazz életről.


4) Maga kérte azt Kleb Attilától, hogy Billy Cobham előzenekarának (Syrius Legacy) az előzenekara lehessen a Rafael Márió Project?

Nem, nem én kértem (elárulom, hogy én kértem! – A szerk.), de mindenesetre örülök, hogy azon a napon léphetünk fel, mert azt gondolom, a jazz zenén belüli műfajok szerint csoportosították a 3 nyertes zenekart, akiknek szeretnék gratulálni a munkájukért: a BG5-nak és a Chris Devil Trio-nak.


5) Mit tud, mennyit játszhatnak? És miket fognak játszani?

60 perces koncertet adhatunk, ha jól tájékozódtam. A repertoárunk saját szerzeményeinkből fog állni. Próbálunk egy lendületes pulzáló koncertet adni.


6) Sok sikert a koncerthez!

Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy mind ezt elmondhattam a zenekarunkról. Még azt is szeretném megemlíteni, hogy április 26-án a Budapest Jazz Club-ban fogunk koncertet adni, és ott vendégünk lesz Borbély Mihály szaxofonművész.

Aki szeretne folyamatosan értesülni a Rafael Márió Jazz Project-ről, az kövessen minket a facebook-on:

https://m.facebook.com/RafaelMarioPiano/?ref=bookmarks


És alább zenék és fotók a zenekarról!

http://mario-jazz.com/?page_id=320

Vissza a hírekhez