JazzMa

Friss Hírek

DESEŐ CSABA 80!2019. február 15.
Katché, Manu: The Scope2019. február 15.
CSÜTÖRTÖKI FÉSZEK JAM2019. február 12.
Pátkai Rozina: Taladim2019. február 12.
BEVÁLTOTT ÍGÉRET2019. február 08.
Lovano, Joe: Trio Tapestry2019. február 08.
3. Belvárosi Jazzverseny2019. február 07.
ÚJ SOROZAT INDULT2019. február 04.
Kovács Linda: Sunflower2019. február 04.
Játék – 2019. február2019. február 03.
ARCCAL A FÉM FELÉ2019. február 01.
Jazz-Január Svájcban2019. január 30.

Hírek

Szeptemberben újra jazz ÉRDEN

Szeptember második hetén, 5-e és 10-e között Érd több pontján is jazz zene fog szólni, indul a III. Érdi Jazz Fesztivál.

Minden előadásba próbáltunk belecsempészni valami különlegeset, egyedit, hogy érdemes legyen más városból is Érdre utazni, valamint kicsit színesítettünk is a programon.
5-én kedden „Jazz és Irodalom” című műsorral áll színpadra Lackfi János és Juhász Gábor. Lackfi János költő, író, aki az irodalmat ismét közel tudta hozni a fiatalokhoz, színészi képességeit latba vetve ad elő részelteket műveiből, melyet Juhász Gábor gitárjátékával - ugyancsak saját szerzeményeivel -  hol kísér, hol vezet, önfeledt perceket okozva  a hallgatóságnak.
6-án „Jazz és Színház” a nap neve, Malko Teatro ad elő egy színházi performancot, melyet jazz zenével pezsdítenek fel.
7-én egy olyan trióval találkozhatunk, akik csak az érdi közönségnek állnak össze, Bögöthy Ádám bőgőn fog játszani, Kovács Linda énekel és Váczi Dániel szaxofonozik majd. Mindannyian a tradíciók tisztelete mellett új hangzásvilággal kísérleteznek, kortárs zenében próbálnak maradandót alkotni, Érden leginkább saját szerzeményeiket fogják bemutatni.
8-án pénteken Érd főterére költözik a jazzfesztivál, melynek első napját Sárik Péter Trió (Sárik Péter – zongora, Fonay Tibor – bőgő, Gálfi Attila – dob) indítja, akinek vendégei a gyönyörű, mély, búgó hangú Urbán Orsi és a hazai jazzélet meghatározó gitárosa, Gyárfás István „Gyafi” lesznek. Ők sem játszottak még ebben a felállásban, így biztos nagy élményre számíthat a közönség.
9-én szombaton két koncert is lesz egymás után, mégpedig két különböző stílusú jazz zene csendül fel. Elsőként a tehetséges fiatalokból álló Syrius Legacy nevű zenekar (Benkó Ákos – dob, ének, Fonay Tibor – basszusgitár, Ludányi Tamás – alt- és szopránszaxofon, Tempfli Erik – billentyűk, Vidákovich Izsák – tenorszaxofon, fuvola), mely a legendás Syrius együttes „Széttört álmok szvit”-jét zenéit fogja játszani mai hangzásba átírva, áthangszerelve. A jazz-rock stílus kedvelőinek kifejezetten ajánlott!
Majd este egy olyan formációt hallhatnak, akik mindannyian mesterei hangszerüknek, 20 évvel ezelőtt gyakran játszottak együtt, de manapság más utakon járnak, bár mindhárman a jazz-folk mellett rakták le voksukat, ez a fő szenvedélyük. Binder Károlyt, Borbély Mihályt és Dresch Mihályt hallhatjuk egy színpadon játszani, akiket Horváth Balázs (bőgő) és Benkó Ákos (dob) fog kísérni.
10-én vasárnap ismét kivételes játékban lehet része a hallgatóságnak, László Attila és Oláh Kálmán quartetje zárja a fesztivált és egy fiatal, tehetséges szaxofonos fog hozzájuk csatlakozni, ’Soso’ Lakatos Sándor, a ritmusszekciót pedig Balázs Elemér és Lattmann Béla fogja adni. Jazz standardek mellett, leginkább Oláh Kálmán és László Attila szerzeményeit hallhatjuk, melyek energikusak, harmóniában gazdagok.

Szeretnénk további zenekarokat is felléptetni támogatók segítségével, és nagy álmunk, hogy idén tehetséges egyetemisták zenekarai is bemutatkozhassanak Érden.

Remélem, legalább olyan sikeres lesz az idei fesztivál, mint a tavalyi, és a színvonalas műsor a távolabb élőket is elcsábítja a busszal és vonattal is elérhető Érdre. Idén is minden program ingyenes lesz.

Honlapunk itt található: http://erdijazzfesztival.hu/ és köszönjük, ha kedveli facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/ErdiJazzFesztival/


erdi-jazz-fesztival.jpg

Vissza a hírekhez