JazzMa

Friss Hírek

Toronto Jazz Orchestra: 202018. december 18.
RÁKFOGÓ LEMEZFELVÉTEL2018. december 15.
Rákfogó - 20182018. december 14.
Lantos Zoltán: Sonaris2018. december 04.
Játék – 2018 december2018. december 02.
HENDRIX SZÜLETÉSNAPJÁN2018. december 01.
BLANCHARD ÚJRA 2018. november 26.
A BAJNOKOK JUTALMA2018. november 21.

Hírek

Bemutatkoznak a JazzMa.hu munkatársai – Irk Réka (Érd)

A www.jazzma.hu munkatársait bemutató sorozatunk mai vendége: Irk Réka. Réka több mint 1 éve dolgozik nekünk! Első koncertbeszámolója 2016. szeptember 13-án jelent meg nálunk: http://www.jazzma.hu/hirek/2016/09/13/fantasztikus-sikerrel-zarult-a-ii-erdi-jazz-fesztival/

irk-reka.jpg


1) Mikor és hol született?

1973, Budapest.2) Mikor kezdett jazz-zel foglalkozni?

Szeretem és hallgatom gyerekkorom óta. Jazz-zel kapcsolatos munka abban merül ki, hogy jazz zenészek honlapját készítem el úgy, hogy az naprakészen mutassa a koncertjeiket, zenéiket, lemezeiket. Valamint koncerteket szervezek jazz-zenészeknek.


3) Mikor költözött Budapestre? És Érdre?

Budapesten laktam 1999-ig, Érdre 18 éve költöztem, mikor a fiam 2 éves volt.


4) Milyen stílust/stílusokat kedvel?

Több stílust is kedvelek, a fúziós zenét is, de az összesnek a lényege, hogy legyen benne harmónia.


5) Hol jelent meg az első cikke?

Itt a JazzMa-n, mikor az Érdi Jazz Fesztivált szerveztem, és lehetőségem volt rá, hogy írjak a fesztiválról, amiért nagyon hálás vagyok, mert sokat segített a fesztiválnak.


6) Szerinte azóta hány publikációja jelent meg napjainkig?

Talán 10.


7) Hogyan került kapcsolatba a JazzMa.hu-val?

Az Érdi Jazz Fesztivál szervezése közben Gáspár Karcsi segítségével. Egyébként nagyon rég óta olvasom a JazzMa-t.


8) Eddig milyen típusú cikkei láttak napvilágot Magyarország piacvezető jazzfelületén?

Fesztiválokról írtam általában.


9) Ha a szigorú főszerkesztő (it's me, you know!) engedélyezné, lenne-e kedve valami újdonsággal jelentkezni 2018-ban?

Mindenképpen szeretnék a 4. Érdi Jazz Fesztiválról írni, ami számomra a legfontosabb 2018-ban is, valamint lesznek koncertek, amik különlegesek lesznek. Például két kedvencem újra együtt fog játszani sok év után, májusban kerül megrendezésre Binder Károly és Juhász Gábor duó koncertje a Benczúr Házban, ahol új számokat is előadnak gitáron és zongorán, és talán előtte is lesz néhány koncertjük még.


10) És végül, de nem utolsó sorban: milyen átalakításokat végzett a JazzMa.hu külsején és belsejében? Eddig is leszkandereztünk mindenkit Magyarországon jazz téren, de most hogy maga vett kézbe bennünket...
- Az admin felület módosításaival, háttérprogram változtatásával (ami miatt az egész kódot át kell írnunk), SSL-lel, ami biztonságos kapcsolatot generál. Nem fárasztom az olvasókat, mert ami mindenki számára látható változás, az is épp elég. Sok változtatást nehezen tudtam elfogadtatni, de mint régi olvasó tudtam, hogy mik azok a dolgok, amik zavaróak a honlapon, amivel jobban olvasó-baráttá tehetjük a weblapot és nem tágítottam az elképzelésemtől.  
- A legfontosabb volt a mobil nézetre átalakítás, hogy ne kelljen nagyítani a cikkekre, hanem rögtön olvasható méretben jöjjön be mobil telefonokon is (ez a kereső miatt is fontos volt, mert értékeli a Google, vagy inkább nem büntet a hiánya miatt).
- Kicsit a kinézetén is változtattam, bal oldalról jobb oldalra kerültek át a Lemezkritikák, Koncertnaptár stb., a logon is alakítottam picit. Bannereket raktunk be, hogy tudjanak hirdetni a weboldalon, mert a JazzMa látogatottsága nagyon nagy, így értékes reklámhely.
- Friss Híreket kattinthatóvá tettük, nem csak felsorolásként jelennek meg az újonnan feltöltött hírek, hanem rá is lehet kattintani, így rögtön elérhető a cikk (ehhez nem kis rábeszélés kellett).

- Koncerteket most már fel lehet tölteni folyamatosan, mert dátum, óra szerint teszi sorrendbe a program, így előre 1-2 héttel megnézhető, melyik jazzkoncert tetszene, mert azt hiszem, kevesen vannak, akik épp aznap néznek rá a kínálatra, mikor a koncert megrendezésre kerül. Így itt, ha megadják a zenészek a koncertjeiket előre, akkor a jazz iránt érdeklődők előre tudnak tervezni, ami úgy tudom, sehol nem működik még.

- A Friss Hírekben megjelennek a híreken kívül a Nagyvilág hírei és a friss lemezkritikák is, így érdemes lesz a külföldön fellépő zenészeknek beszámolót írni, mert mindenki értesülni fog erről, nem kell az olvasóknak külön menüpontot megnyitni, amiben esetleg nincs új anyag.
Ez az új ablak gördíthető - vagy oldalt a függőleges gördítősávval, vagy egérrel -, ahol a 20-30 legújabb hír jelenik meg.

- Bővült egy új menüvel az oldal: Magyar Jazz ABC néven, ahol a fiatal, vagy még lemezzel nem rendelkező jazz zenészekről is találhatunk majd leírást (persze, ha beküldik a főszerkesztőnek).

- Továbbá az Archívummal, ahol év, hónap kiválasztásával lehet cikkekre rákeresni.

- Még egy elég idegesítő dolgot írtunk át. Facebook posztoknál eddig a banner képeivel lehetett megosztani egy-egy cikket. Most már a cikkben lévő képet is hozzá tudjuk rendelni a posztunkhoz.
- Ezen kívül remélhetőleg javítottam minden olyan hibát, ami állandóan jelen volt, csak vagy nem vették észre, vagy nem lett módosítva, mint a Lemezajánló alatt a zenész nevére kattintva hibára futott az oldal, vagy a keresőben olyan zenészre keresve, akiről 100-nál is több cikk jelent meg az évek folyamán, nem tudta értelmezni a program és inkább nem írt ki egy cikket sem.

A cikkben megjelenő képek méretén a végén nem változtattunk, mert 670 px egy átlag monitoron is jól jelenik meg, tehát ezután is ilyen méretet küldhetnek a cikkírók.
A hirdetési méretek a következők: 728x90px és 300x250px!

Vissza a hírekhez