JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Újabb szenzációs magyar siker – Kéri Samut felvették a Berklee-re!

Kedden este volt a Bartók jazzkonzi félévi bemutató koncertje a BJC-ben, ahol a kezdés előtt beszélgettem a tanár urakkal-hölgyekkel. Egyszer csak Csuhaj Barna Tibor a bőgősök és basszusgitárosok tanára mondta: „Hallottad Robi, hogy a Samut felvették a Berklee-re?” Erre azt válaszoltam: „Most már tudom…” Majd amikor az egyébként gitáros Kéri apuka arra jött, én meg szóban jól megküldtem, hogy miért nem szólt nekem/írt nekem erről. Aztán a legvégén az előtérben összefutottam Samu-val is, s mondtam neki, ezt nem ússza meg interjú nélkül… Nagyon örült neki, de mondta, ne írjak a régi e-mail címére, mert azt nem szokta nézni… (Hát ez k. jó, mert amikor két és fél éve 16 évesen felléptettem a Debreceni Jazz Napokon ő adta meg azt az e-mail címet…) Majd ő ír a JazzMa.hu-s címemre és arra válaszul küldjem a kérdéseket. Azóta se kép, se hang… Viszont tegnap egy levelet az apukától, hogy aszongya:

Szia, Robi,

December 9-én voltunk Samuval Münchenben a Berklee kihelyezett felvételin.

Előtte küldtünk anyagot róla.

Válaszul visszaírták, hogy akarja-e, hogy a kompozícióit is figyelembe vegyék a tanulmányi ösztöndíjba, amit persze, hogy akart :)

Így kértek tőle 3 saját kompozíciót, kézzel írott kottával :)

Ekkor már látszott, hogy nem viccelődnek, elküldte a kottákat, hangzókat, pár nap múlva visszaírták, hogy írja le rendesen a "Still a Child" intro-ját, mert írott utasításokat nem fogadnak el, minden legyen lekottázva! Megtörtént...

Ezt a hármat küldte nekik:

https://www.youtube.com/watch?v=KiTOgLfYiMk

https://www.youtube.com/watch?v=TtDJHmT2XKg

https://www.youtube.com/watch?v=FIMeoju8j5U

A meghallgatásra kellett vinni sajátot és ismert standard-eket is.

Ő sajátnak egy Donna Lee-t vitt teljesen áthangszerelve, átharmonizálva, páros/páratlan drum'n'bass groove-val, nagyon jól sikerült, utána már alig kértek tőle valamit, azt mondta a Chair, " I think that's all" és külön megkérdezték, hogy ő csinálta-e a Backing-track-ket a Donna Lee-hez és hogyan. Nagyon elismerően bólogattak.

Utána volt még egy interview, ahol alaposan kikérdezték minden zenével és nem szorosan zenével kapcsolatos dologról. Azt utálta... :)

A hivatalos felvételi döntés dátuma január 15-e volt, de Ő már december 20-án kapott a dékántól egy levelet, amin kis híján én is elérzékenyültem...

berklee-logo.jpg

Congratulations Samuel!

On behalf of the President and the Board of Trustees, I am delighted to announce your acceptance to Berklee College of Music as a candidate for the Boston campus Bachelor of Music Degree, September 2018 semester.

Your acceptance to Berklee is a privilege reserved for those we determine have what it takes; in the spirit of our motto, esse quam videri—“to be, rather than to seem.”

Your experience at Berklee will be rich and filled with possibility. Bring an entrepreneurial spirit; eagerness to learn and explore new musical horizons; passion and focus; respect for your peers; and a professional attitude.

These qualities—at the core of Berklee's success and the essence of who we are—will serve you well here. They resonate with our community and are mirrored in our creative diversity.

We have identified that you are a candidate that has the potential to thrive in this community. We will challenge you. We expect that you will engage with us to your fullest.

Yours in music,

Damien S. Bracken 
Dean of Admissions
Berklee College of Music


Hát, ennyi, most még húzós hete van, mert holnap Zeneakadémia Nagyterem koncert a végzős konzisoknak, és az egyetlen jazz - produkció az ő duójuk Klausz Ádival, amit beválogatott a zsűri a műsorba.

Aztán biztos mesél Neked szívesen személyesen is, hogy neki milyen volt...

Üdv

Kérigabi


keri-samu.jpg


Vissza a hírekhez