JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Kettős szivárvány - megkésett, rövid nekrológ

2017. december 17-én elhunyt Kevin Mahogany amerikai énekes - 59 évet élt...

"Gone but Not Forgotten" című rovatunkban már olvastam a szomorú hírt, de alig akartam elhinni. Aztán véletlenül a kezembe került a debütáló lemeze: "Double Rainbow" (Enja Records, 1993).


image1-1.JPG


35 éves volt akkor és már képzett, egyéni hanggal rendelkezett. A közreműködők sem szorulnak bemutatásra - nagyszerű lemezről van szó!

És akkor eszembe jutott, hogy nincs már közöttünk...


budapest-jazz-orchestra-feat-kevin-mahogany-everythings-alright.jpg


Többször járt Magyarországon, először 2006-ban a Debreceni Jazz Napokon. Majd 2007-ben az "Everything's Alright" című lemezét Budapesten mutatta be. A felvételek a Magyar Rádió 22. stúdiójában készültek - mindkét alkalommal a Budapest Jazz Orchestra kísérte. Aztán a Kevin Mahogany Band szólistája volt 2015 tavaszán a Budapest Jazz Clubban.

És még egy magyar vonatkozású lemez: Kevin Mahogany & Tony Lakatos - "The Coltrane Hartman Fantasy Vol. 1" (Skip, 2010) - mindketten csúcsformában.


image1.JPG


Jellegzetes scat éneke nem szárnyal már tovább - szívroham végzett Vele.

Két magán jellegű megjegyzés. Fél évvel volt idősebb nálam... És eggyel gyarapítja azon általam nagyrabecsült muzsikusok számát, akiket sajnos élőben nem láttam. 2017. december 17-e óta ez már visszavonhatatlan...


Vissza a hírekhez