JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékének félévi vizsgakoncertjei – 1. nap

Az én véleményem + Nagy Emma és Irk Réka fotói.

Nekem nagyon tetszett, hogy a koncertek előtt, szinte az egész tanári kar barátilag üdvözölt!

Örültem, hogy újra láttam és hallottam, ha csak kisegítőként is játszani Héjja Katit, s az első formációból nem felejteném ki Kanizsa Gina kisugárzását és az est legjobb műsorvezetését!


kanizsa.jpg


Palágyi ildikó annál sokkal jobb, mint amit tegnap nyújtott! Pedig a délután legjobb  formációja, a Rafael Márió Trió kísérte!


palagyi3.jpg


A harmadik zenekarból kiemeléném Möntör Máté gitárjátékát, és nemcsak azért, mert az utóbbi hetekben két jó lemezkritikát írt a JazzMa.hu-nak!


montor-mate.jpg


Varga Tivadar ismét bizonyította, hogy jó zongorista, de nála is brillírozott a basszusgitáros Bartók Vince!


vargativadar.jpg


A november óta 60 éves Fekete Pisti biztos rossz fát tett a tűzre, hogy a tanszaki vizsga leggyengébb zenekarába osztották be! Több mint 35 éve mondom, hogy ő Magyarország legjobb trombitása!


eoryviktoria.jpg


Az utolsó előtti koncert is nagyon jó volt: Cseke Dani jókat fújt, Berta Zalán egyértelműen a Bartók Vince utáni nemzedék legjobb basszusgitárosa, Mohai Szabolcs pedig egyértelműen felnőtt a másfél éve elhunyt Apukájához (Mohai Győző)!


cseke-trio.jpg


De aztán jött két olyan produkció, ahol az egyik szívem csücske (Várallyay Petra) előbb zongorán, majd hegedűn nyűgözött le!


varallyay-petra-zongora.jpg


petra.jpg


Az utolsó zenekarnak csak az első számát tudtam meghallgatni, mert után időre kellett odaérnem egy másik helyszínre. Örömmel konstatáltam, hogy kedvenc női dobosom (Holb Alexandra) továbbra is nagyon jó, s hallhatóan egyre tovább fejlődik!


magdazsolt.jpg

Vissza a hírekhez