JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Az ORGANISM trió Stuttgart-ban

2018.02.15., Ungarisches Kulturinstitut Stuttgart / Magyar Kulturális Intézet, Stuttgart (Möntör Máté – gitár, Kiss Tamás – dob, Vas Bence – Hammond orgona).

Az ORGANISM trió Csehország, Szlovákia és Románia után végre Németországban is bemutatkozhatott. Kiadónk, a MusicFashion és a Magyar Kulturális Intézet szervezte utunkat és koncertünket.


ad.jpg


A trió eredeti dobosa, Szabó Sipos Ágoston az utolsó pillanatban kiderült, hogy nem tud velünk jönni, de addigra már odakint kinyomtatták a plakátot!


concert-1.jpg


Az intézet előadótermének méreteihez képest nagyszámú közönségünk volt, külön örömet jelentett a Stuttgart-ban hosszabb ideje élő magyarokkal találkozni, beszélgetni. Érdeklődők, nyitottak, befogadók voltak, szerencsénkre amolyan igazi jazz-szerető közönségnek játszhattunk. Még a legnehezebb, kortárs zene jellegű kompozíciókat is zajos tapssal értékelték.

Ami a műsorunkat illeti: néhány klasszikus orgonás számmal kezdtünk. Az iF-ben szokásunkká vált, hogy eljátszunk egy-egy teljes albumot, vagy felidézzük egy-egy előadó munkásságának fontosabb darabjait. Itt az egyik legnépszerűbb klasszikus, Jimmy Smith „Back at The Chicken Shack” albumának majdnem felét adtuk elő (természetesen nem „csak” reprodukálva az eredetit).

Repertoárunk nagyobb részét azokból a kompozíciókból állítottuk össze, melyeket előző koncertjeink közönsége leginkább szeretett, illetve amelyek zeneileg számunkra is érdekesek maradtak.

A műsor legizgalmasabb pontját kétségtelenül a három legfrissebb számunk kipróbálása, debütálása jelentette. (Készül ugyanis legújabb lemezünk, egy igazi orgona trió album.) Jó volt a visszhangja; úgy tűnik, jó úton haladunk ezzel az anyaggal.


organ.jpg

Hó-rukk!


soundcheck.jpg

Soundchecl előtt


concert-2.jpg

Koncert


balassi-intezet.jpg

Koncert után Szabó Dezsővel, az intézet igazgatójával


Összességében a hosszú utazás ellenére mindannyian pozitív élményekkel indultunk haza, melyhez nemcsak a zenei impressziók, hanem a magas színvonalú vendéglátás és szervezés is hozzájárultak.

Végezetül ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a stuttgarti Magyar Kulturális Intézetnek és a MusicFashion-nek.

Video részlet a Facebook-on:

https://www.facebook.com/organismmusic/videos/2057722327588011/

Vissza a hírekhez