JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

JR - jazz és romantika

Joshua Redman - tenorszaxofon, valamint: Michel Reis - zongora, Marc Demuth – bőgő, és Paul Wiltgen - dob. Illetve, inkább: a luxemburgi hármas (és Budapest) vendége volt az amerikai világsztár 2018. március 6-án este a MOM Kulturális Központ Színháztermében.

A Reis-Demuth-Wiltgen Trio 2013-as bemutatkozó lemeze után 2016-ban jelent meg a "Places in Between" című alkotás, amellyel felkeltették Joshua Redman figyelmét. Mindkét album kizárólag saját szerzeményeket tartalmaz: könnyen emészthető, színvonalas mainstream.
Izgalmak nélkül, valamivel több, mint félház előtt indult a koncert. A trió tagjainak egyszerű, szép szerzeményei követték egymást – kiegészülve JR tenorszaxofon játékával. Aztán belelendültek a fiúk: a kezdeti udvarias tapsokat fütty és huhogás követte. Nagyszerű szólókat, nagyívű melódiákat, lenyűgöző együttjátékot hallhattunk. A lendületes, időnként játékos - aztán lírai, érzelmes dallamokhoz remekül alkalmazkodott Redman: lazán, könnyedén fújta hangszerét. És bebizonyította, hogy egy egyszerű kék ingben, farmernadrágban és edzőcipőben is lehet valaki igazán elegáns. (Természetesen a játékára gondolok...)
Élmény volt a jó másfél óra - és ez nemcsak JR érdeme. Az összeszokott trió kiváló muzsikusokból áll: Reis szólóival, Demuth és Wiltgen alkalmazkodásával tette emlékezetessé az estet. Ez a koncert több nézőt-hallgatót érdemelt volna...

image1.JPG

Balról: Demuth - Reis - Wiltgen


image2.JPG


Vissza a hírekhez