JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

(Majdnem) Jazz a Márványteremben – A Lakatos Antal All-Stars a Magyar Rádió 22. stúdiójában (1995. augusztus 9.)

Habár a Jazz a Márványteremben sorozatom eddigi 58 része + a Pollack téri „Zene Világnapja” + a Garrison Fewell-Laszlo Gardony Duo (USA) (6. stúdió) elé leírtam, hogy milyen áskálódás folyt a „Jazz a Márványteremben” sorozatom ellen a „so called” komolyzenei és könnyűzenei szerkesztők részéről, azt nem tudták megakadályozni, hogy a külföldön élő magyarokkal –Laszlo Gardony (Gárdonyi László) (USA), Tony Lakatos (Lakatos Antal) (Deutschland)- a nyári szünetben ne rendezzem meg az augusztus elejére féléve betervezett és szerződéssel lekötött egy-egy koncertet! Igaz, ez utóbbit a 22. stúdióban.

Lakatos Tóni (Tony Lakatos) akkor már több mint 10 éve az NSZK-ban, majd Nyugat-Németország és Kelet-Németország egyesítése után csak simán Németországban élt. Előbb Padernbornban, majd Münchenben, végül Frankfurtban.

1993-ban költözött Frankfurtba, ahol a Hessische Rundfunk Big Band-jének szaxofon szólistája lett.

A koncertet azért tudtuk csak 1995. augusztus 9-én megrendezni, mert a Frankfurti Rádió Bigband-je még júliusban is dolgozott, és Tóni csak utána tudott hazajönni családlátogatásra.

Kérte, hogy egy un. „All-Stars” csapatot állítsak neki össze. Nos, a zongorista, a bőgős, és a dobos is első szóra elvállalta a felkérést!

Az alábbi összeállításban játszottak: Tony Lakatos (1958) – tenorszaxofon, Szakcsi Lakatos Béla (1943) – zongora, Egri János (1966) – bőgő, Kőszegi Imre (1944) – dob.

Repertoárjuk a következő volt:

1. Richard Rodgers-Lorenz Hart: Spring Is Here

2. Tony Lakatos: Search

3. Szakcsi Lakatos Béla: Remeniscing

4. Johnny Green-Edward Heyman: Out of Nowhere

5. Tony Lakatos: Backstage Love


Vissza a hírekhez