JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 18.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.
A Morgan Workshop sztori2024. március 06.

Hírek

Újabb fiatal magyar tehetség a Berklee-n – Exkluzív interjú Balogh Tamással

Tomit 2011 tavaszán 17 évesen ismertem meg a Balogh „Csibe” Jenő Jazz Zongora Tehetségkutató Verseny kapcsán. Az elmúlt években figyelemmel kísértem pályafutását, így tudom, hogy itthon minden fokozatú jazziskolát kijárt. Versenyeket nyert, ösztöndíjakat kapott. Épp ideje volt, hogy Amerikába kijutott!

balogh-tamas-2018.jpg


1) Először is engedje meg, hogy gratuláljak a sikeres Berklee felvételijéhez.

Nagyon szépen köszönöm!


2) Mikor jutott először eszébe, hogy Bostonban szeretné tovább folytatni a tanulmányait?

Igazából először már a BA tanulmányiam végeztével, de számos dolog még nem állt össze, akkor az itthoni MA mellett döntöttem.


3) És ki kellett mennie valamelyik európai nyári táborba kísérletezni?

Előző nyáron voltam kint Bostonban egy meghallgatáson, azóta folyamatosan voltak teendőim a hivatalos felvételiig, TOEFL nyelvvizsga, egyéb más papír munkák és persze kijutni Londoba, ahol a kihelyezett felvételit tartották.


4) Mikor értesítették, hogy megkapta az ösztöndíjat?

A mai napon március 31-én reggel, erre keltem, hogy a barátnőm szólt, hogy a telefon pittyent; e-mail jött a Berklee-től. Elképesztően álmos voltam még, minden egyes szó előtt dörzsölgetnem kellett a szemem, hogy lássak... Először nem is találtam, hogy kaptam-e ösztöndíjat, hol kell ezt megnézni, de aztán meglett az is.


5) Azt már tudja, hogy ki lesz kint a zongora tanára? Vagy ott is zeneszerzést fog tanulni?

Jazz zongora szakos leszek ezúttal. Nem tudom még pontosan milyen a felosztás, de ha minden igaz, nem csak egy tanárom lesz, de szerintem köztük lesz Gárdony László is.


6) Gondolom, csak szeptemberben kell utaznia, úgyhogy el tudja vállalni a fellépést augusztus elején a Debreceni Bor- és Jazz Napokon?

Természetesen a már meglévő fellépéseket hatalmas örömmel várom. A Debreceni Bor- és Jazz Napok augusztus elején van, így biztosan nem lesz gond, de már korábban is gondot jelentett ebben a "Berklee-re készülő időtartamban", hogy nem tudtam annyira tervezni, meddig vállalhatok fellépést, meddig szervezzek, hogy ne jelentsen problémát később.


7) Ja, és még egy fontos kérdést majdnem kifelejtettem... Hol fog lakni?

Ezt még nem tudom, sok opció van, habár már nyugodtan, de egy újabb intézkedős időszak áll majd előttem, ezúttal, pontosan az ilyen mindennapokat érintő ügyeket kell megterveznem és szerveznem.


8) Sok sikert Tomi az amerikai karrierhez!

Nagyon szépen köszönöm, igyekezni fogok nagyon.


Vissza a hírekhez