JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Áprilisi jazzhívogató Szigetszentmiklósra

Kitavaszodva tanúi lehetünk az újraéledésnek, akár a természet tekintetében, akár úgy, hogy új lehetőségeket, új utakat keresünk, mondjuk munkahely terén, vagy étkezésünket reformáljuk meg, vagy például új zenei formációval ismerkedünk a Nemcsak Jazz Klub következő koncertjén...

Bár biztos lesz olyan, akinek csak a dalok lesznek újak, hiszen lemezbemutató koncertre kerül sor április 20-án, pénteken este fél 8 órától Barabás Lőrinc Quartet-jével a kedvelt, ám időnként szűkösnek bizonyuló sárgaházi aulai helyszínen.
A lényeg, hogy ilyenkor talán fogékonyabbak vagyunk a változtatásra és az új dolgok befogadására  Lássuk így lesz-e áprilisban? 
Ehhez egy jó ajánlóval szolgálunk: A Barabás Lőrinc Quartet 2016 őszén jelentette meg első lemezét „Beardance” címmel.


jazz-plaka-t2018-a-pr-jav.jpg


A második (Other Than Unusual) album dalait a budapesti MÜPA-beli bemutatót követően a tavaszi turné során Szigetszentmiklós mellett Pécsett, Tatabányán és Nagyváradon is bemutatják/ták.
Az új lemez alapvetően elég sok zenei stílust ötvöz: film- és színházi zenés hangulatot is hordoznak a szerzemények, amelyben meghatározó, hogy Nagy Zsolt vibrafonon és üstdobokon is játszik, de vannak benne rockosabb elemek is.
A Barabás Lőrinc Quartet 2016 februárjában lelte meg végleges felállását Cséry Zoltán billentyűssel, Herr Attila basszusgitárossal és Nagy Zsolt dobossal.
Barabás Lőrinc jazz-trombitaművész a Barabás Lőrinc Eklektric zenekarral vált ismertté, 2005-től állandó szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. Jelenleg a Quartet mellett szóló projektjével koncertezik, emellett Random Szerda néven havi rendszerességgel improvizatív klubesteket vezet a Budapest Jazz Clubban. 
Cséry Zoltán billentyűs a Patché formáció tagja, a Dalok a lelkednek szólózongora project zeneszerzője, zongoristája, rendszeresen találkozhatunk vele a Random Trip esteken. A popzene iránti nyitottsága egy jazz-zenész hozzáértésével párosul, míg megannyi szintetizátoron a hangszínek, effektek világában is mesteri fokon űzi a billentyűzést.
Herr Attilát többek között a Besh o droM zenekarból ismerhetjük. Az atombiztos basszusgitáros jazz, blues és népzenében is jártas. Arányosan gondolkodik a zenéről, se több, se kevesebb, mint amennyi kell.
Nagy Zsolt dobos a klasszikus zenéből érkezett, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ütő szólamvezetője, de már régóta játszik más műfajokban, pop, jazz zenekarokban is. Kiemelkedő technikai tudását, sokféle zenére való nyitottságát kreatívan kamatoztatja ebben a formációban.

Linkek:

Fehér - https://www.youtube.com/watch?v=yPmNi29Sfy4&feature=youtu.be
Cartoon - https://www.youtube.com/watch?v=L_NoRAihfwM&feature=youtu.be
Five - https://www.youtube.com/watch?v=jeygf1nKDAI&feature=youtu.be


Vissza a hírekhez