JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Bágyi Balázs New Quartet Erdély Turné 2018 Tavasz

Zenekarommal a messzi Jordánia után, nemrégiben a közeli Erdélyben turnéztunk, ahol négy koncertet adtunk.

bbnq-erdely-2018.jpg


A jól ismert és bevált helyszínek mellett, először Temesvárra a Manufactura Klubba látogattunk. Kedves kis hely, de nem igazán jazz közeg, inkább rockos. Viszont, aki eljött, jól érezte magát, sőt volt olyan is a közönség soraiban, aki élete első jazz koncertjének minket kapott ki. Találkoztunk régi ismerősünkkel Bartha Csabával, aki sokáig élt és dolgozott Budapesten a Román Intézetben és a méltán népszerű “Jazzmozdony” koncertsorozat házigazdája volt. Ebben a sorozatban magam is felléptem, néhai Csepregi Gyuszival együtt. Csaba évekkel ezelőtt visszaköltözött Temesvárra, ahol a helyi rádió munkatársa, ebben a minőségében a koncert előtt egy hosszabb interjút is készített velem.


manufactura-temesvar.jpg


Másnap Sepsiszentgyörgy következett, ahol már a New Quartet több ízben játszott, változatos helyszíneken. Ez alkalommal a Múzeum Kertben nyaranta megrendezésre kerülő koncertsorozatot mi nyitottuk meg, gyönyörű ősfás környezetben, szép számú közönséggel. A közönség soraiban volt sok ismerős is, zenészkollégák is eljöttek meghallgatni a produkciót. Az este szervezője régi barátunk, Lázár-Prezsmer Endre volt, aki még egy extra ráadást is kicsikart a zenekarból, mondván nincs még “csendidő”.


plakat-sepsiszentgyorgy.JPG


muzeum-kert.jpg


Következő helyszínünk Kézdivásárhelyen a patinás Jazz Café udvara volt, a főtéren elhelyezkedő kulturális komplexum központi helye. Itt szintén ismerik már a zenekart, meg is teltek körbe az asztalok. Ezen az estén a korábbi, kizárólag saját zenés műsorba jócskán vegyültek standardek is, ilyen hangulatunk volt, szeretjük azt a világot is játszani együtt.


plakat-jazz-cafe.jpg


szinpad-jazz-cafe-kezdivasarhely.jpg


A turné záró, egyben legkiemelkedőbb fellépésére a marosvásárhelyi Jazz&Blues Clubban megrendezett Egyetemista Jazzfesztiválban került sor. Ez a fesztivál a szervező Demeter Józsefnek és segítőinek hála, immár a tizedik jubileumát ünnepelte, azzal a nemzetközi versennyel együtt, ahol korábban magam is zsűriztem és rengeteg magyarországi iskolai csapat is fellépett az évek során.

Külön erre az egy koncertre csatlakozott hozzánk állandó partnerünk Pocsai Kriszta, akivel közös “Tribute to Ella” című műsorunkat adtuk elő. Aznap nem volt repülőjárat Kolozsvárra, így Krisztát, mint igazi sztárfellépőt, a fesztiválos szponzorautó hozta ki és a helyszínen találkoztunk. A koncert remekül sikerült, mind a hallgatóságban helyet foglaló nagy nevű román jazzkritikusok (Florian Lungu, Alexandru Sipa), mind a helyi közönség lelkesen gratulált.


marosvasarhely-plakat.jpg


Hazafelé az egyik pihenőben összefutottunk a Sárik Péter Trióval, akik szintén arrafelé turnéztak és épp Nagyváradra tartottak. Ebből a véletlenszerű találkozásból Peti kezdeményezésére remek fotó is született.


talalkozas-sarikekkal.jpg


Utunkat a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.


Vissza a hírekhez