JazzMa

Friss Hírek

Jazzlista - július 14.2018. július 15.
A TRIBUTE TO WOODSTOCK2018. július 07.
SZAKCSI 75!2018. július 07.
Bodajki Jazz Tábor 20182018. július 06.
CHICK COREA ISMÉT PESTEN2018. július 05.
LLOYD A CSODÁK CSODÁJA2018. július 05.
Finzer, Nick: No Arrival2018. július 03.
VIRTIGLI JAZZ AZ OPUSBAN2018. július 02.
A LÁTOGATÓ2018. június 30.
..én táncolnék Veled2018. június 27.
Állandó és változó2018. június 25.
BUDAPEST 19562018. június 22.
Alba Regia Feszt 20182018. június 17.
XI. BODAJKI JAZZ TÁBOR2018. április 15.

Hírek

Barabás Lőrinc Quartet - Other Than Unusual - Lemezbemutató ráadás koncert

2018. május 25. (péntek), 20:00, Akvárium Klub-KisHall. Előzenekar: Várallyay Petra Trió.

A Barabás Lőrinc Quartet 2016 őszén jelentette meg első lemezét „Beardance” címmel. A második, „Other Than Unusual” album budapesti bemutatójára március 21-én került sor a Müpában teltház előtt, a zenekar vendége Takuya Kuroda japán trombitaművész volt.

A koncertre sokan nem jutottak be, így a zenekar egy "lemezbemutató ráadás" koncerttel kedveskedik a közönségnek 2018. május 25-én, az Akvárium Klubban. A visualról Biljarszki Maxim médiaművész gondoskodik, az előzenekar a Várallyay Petra Trió lesz.

„Talán most a népzenei vonal kicsit háttérbe került, de megmaradt az a fajta monoton transzjazz érzés, ami a „Beardance”-t jellemezte. Alapvetően elég sok zenei stílust ötvöz az anyag: kicsit programzenés, film- és színházi zenés hangulatot is hordoznak a szerzemények, amelyet egyebek mellett az is megerősít, hogy Nagy Zsolt vibrafonon és üstdobokon is játszik, de vannak benne rockosabb elemek is.” – mondja Barabás Lőrinc a lemezről.

https://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/barabas-lorinc/other-than-unusual/kritika/barabas-lorinc-other-than-unusual/


barabaslorinc1-fotos-galgoczinemethkristof.jpg


Barabás Lőrinc jazz-trombitaművész a Barabás Lőrinc Eklektric zenekarral vált ismertté, 2005-től állandó szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. Jelenleg a Quartet mellett szóló projektjével koncertezik, emellett Random Szerda néven havi rendszerességgel improvizatív klubesteket vezet Budapesten.

Cséry Zoltán billentyűs a Patché formáció tagja, a Dalok a lelkednek szólózongora project zeneszerzője, zongoristája, rendszeresen találkozhatunk vele a Random Trip esteken. A popzene iránti nyitottsága egy jazz-zenész hozzáértésével párosul, míg megannyi szintetizátoron a hangszínek, effektek világában is mesteri fokon űzi a billentyűzést.

Herr Attilát többek között az Azuma Clan és a Besh o droM zenekarokból ismerhetjük. Az atombiztos basszusgitáros jazz, blues és népzenében is jártas. Arányosan gondolkodik a zenéről, se több se kevesebb, mint amennyi kell.

Nagy Zsolt dobos a klasszikus zenéből érkezett, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ütő szólamvezetője, de már régóta játszik más műfajokban, pop, jazz zenekarokban is. Kiemelkedő technikai tudását, sokféle zenére való nyitottságát kreatívan kamatoztatja ebben a formációban.


barabaslorincquartet.jpg


Linkek:

Fehér - https://www.youtube.com/watch?v=yPmNi29Sfy4&feature=youtu.be

Cartoon - https://www.youtube.com/watch?v=L_NoRAihfwM&feature=youtu.be

Five - https://www.youtube.com/watch?v=jeygf1nKDAI&feature=youtu.beA Várallyay Petra Trió 2014 augusztusában az AlbaRegiaFest tehetségkutató versenyén debütált Székesfehérváron. Az év októberében a CAFe Budapest kortárs művészeti fesztiválon is fellépett, majd 2015 januárjában meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase-re, aztán májusban a marosvásárhelyi Stud Jazz nemzetközi jazzversenyen Petra elnyerte “A legjobb zenész” díjat. A zenekar azóta számos népszerű koncerthelyszín és hazai (pl.: Debreceni Jazz Napok – 2015 augusztus) és nemzetközi fesztivál meghívott fellépője. 2017 novemberében a Sibiu International Jazz Competition döntőjében a "Best Instrumentalist" díjat vehették át.

A trió által létrehozott karakteres zenei világban a precízen megkomponált részek a szabad improvizációval váltakozva alkotnak harmonikus egységet. A három fiatal és tehetséges zenész elképesztő hangszeres tudása, lenyűgöző összjátéka és zeneszeretete a kortárs jazzre való rácsodálkozás élményével gazdagítja a közönség tagjait.


varallyay-petra-trio.jpg


Várallyay Petra - hegedű, zongora, ének

Berta Zalán – basszusgitár

Szikora Balázs - dob


Vissza a hírekhez