JazzMa

Friss Hírek

Jazzlista - július 14.2018. július 15.
A TRIBUTE TO WOODSTOCK2018. július 07.
SZAKCSI 75!2018. július 07.
Bodajki Jazz Tábor 20182018. július 06.
CHICK COREA ISMÉT PESTEN2018. július 05.
LLOYD A CSODÁK CSODÁJA2018. július 05.
Finzer, Nick: No Arrival2018. július 03.
VIRTIGLI JAZZ AZ OPUSBAN2018. július 02.
A LÁTOGATÓ2018. június 30.
..én táncolnék Veled2018. június 27.
Állandó és változó2018. június 25.
BUDAPEST 19562018. június 22.
Alba Regia Feszt 20182018. június 17.
XI. BODAJKI JAZZ TÁBOR2018. április 15.

Hírek

Gödi Jazz Napok 2018 – II. felvonás

Sárik Péter, a méltán népszerű jazz-zongorista egyike azon kiváló zenészeknek, akik először léptek föl hét évre visszatekintő fesztiválunkon. Merész programmal mutatkozott be a zenész triója a Belga Sörház kerthelyiségében: Beethoven ismert darabjainak dallamaira improvizált fölváltva Péter zongorán, Fonay Tibor pedig nagybőgőn. A meghatározó ritmust ugyanazon a magas színvonalon biztosította a doboknál Gálfi Attila. A magas hőfokra hágó hangulatot mi sem emelhette még tovább, mint, hogy Péter bevonta a hallgatóságot, hogy közös produkciót hozzunk létre: a zeneszerző „IX. szimfónia”-jának ismert „Örömóda”-ját énekeltük jó sokan a trió kíséretével. A gödi közönség előtt le a kalappal, érdeklődve, elismerően fogadták a klasszikus zenére alapozott dzsesszes rögtönzéseket.

Az egy órás koncert hatalmas tapsorkánnal zárult, hosszabb szünet után pedig a Syrius Legacyval folytatódott az este, akik miatt már negyedik éve sok gödi Syrius-rajongó látogat el a Gödi Jazz Napokra, de többen a környező településekről és Budapestről is. A zenekar nem csupán a tőle megszokott kifogástalan játékot hozta, de kisebb csodában is része lehetett annak, aki ott volt. Pénzes Máté, az új billentyűs saját Hammond orgonáján játszotta a 46–48 év után sem elfelejthető dallamokat, futamokat. Az öt zenész elképesztő technikai tudásával, az általuk létrehozott hangzásvilággal, átélésükkel és Benkó Ákos éneklésével tényleg olyan, mintha épp ott lennénk 1972-ben a Bercsényiben, a Vásárhelyiben, vagy a Syrius-hajón.

A Sárik Trió magasra tette a lécet élvezetes és elsőrangú zenélésével, azonban „a syriusoszosok” számára a Legacy hatalmas tehetséggel megáldott ifjú jazz-muzsikusai az ugyan régebbi, de nem divatjamúlt értékek iránti nyitottsággal, tisztelettel, kíváncsisággal párosuló együtt muzsikálásukkal feledhetetlenné tették ezt a kivételes estét.

Június 8-án ismét új arcokkal találkozhat a közönség a Gödi Jazz Napokon, Berkes Balázzsal, Gyárfás Istvánnal, Juhász Gáborral, Oláh Kálmánnal, Egri Jánossal, és ez utóbbi két kiválóság fiaival. Érdemes ellátogatni a gödi Belgába!

A koncertek sikeréért külön köszönetet érdemelnek szakembereink, Koréh Feri, Horváth Pityu és Emmer Jani, akik töretlen lelkesedéssel hangosítanak, szolgáltatják a hangtechnikát. Az ország legjobb zenészeinek hosszú sora lépett már fel nálunk 2003 óta, mindenki nagyon elégedett a helyi felszereléssel, a szakemberek hozzáértő munkájával!

syriuslegacy1.jpg

syriuslegacy2.jpg

syriuslegacy3.jpg

syriuslegacy4.jpg

syriuslegacy5.jpg

syriuslegacy6.jpg

sarikpetertrio1.jpg

sarikpetertrio2.jpg

sarikpetertrio3.jpg

Vissza a hírekhez