JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Gödi Jazz Napok 2018 – II. felvonás

Sárik Péter, a méltán népszerű jazz-zongorista egyike azon kiváló zenészeknek, akik először léptek föl hét évre visszatekintő fesztiválunkon. Merész programmal mutatkozott be a zenész triója a Belga Sörház kerthelyiségében: Beethoven ismert darabjainak dallamaira improvizált fölváltva Péter zongorán, Fonay Tibor pedig nagybőgőn. A meghatározó ritmust ugyanazon a magas színvonalon biztosította a doboknál Gálfi Attila. A magas hőfokra hágó hangulatot mi sem emelhette még tovább, mint, hogy Péter bevonta a hallgatóságot, hogy közös produkciót hozzunk létre: a zeneszerző „IX. szimfónia”-jának ismert „Örömóda”-ját énekeltük jó sokan a trió kíséretével. A gödi közönség előtt le a kalappal, érdeklődve, elismerően fogadták a klasszikus zenére alapozott dzsesszes rögtönzéseket.

Az egy órás koncert hatalmas tapsorkánnal zárult, hosszabb szünet után pedig a Syrius Legacyval folytatódott az este, akik miatt már negyedik éve sok gödi Syrius-rajongó látogat el a Gödi Jazz Napokra, de többen a környező településekről és Budapestről is. A zenekar nem csupán a tőle megszokott kifogástalan játékot hozta, de kisebb csodában is része lehetett annak, aki ott volt. Pénzes Máté, az új billentyűs saját Hammond orgonáján játszotta a 46–48 év után sem elfelejthető dallamokat, futamokat. Az öt zenész elképesztő technikai tudásával, az általuk létrehozott hangzásvilággal, átélésükkel és Benkó Ákos éneklésével tényleg olyan, mintha épp ott lennénk 1972-ben a Bercsényiben, a Vásárhelyiben, vagy a Syrius-hajón.

A Sárik Trió magasra tette a lécet élvezetes és elsőrangú zenélésével, azonban „a syriusoszosok” számára a Legacy hatalmas tehetséggel megáldott ifjú jazz-muzsikusai az ugyan régebbi, de nem divatjamúlt értékek iránti nyitottsággal, tisztelettel, kíváncsisággal párosuló együtt muzsikálásukkal feledhetetlenné tették ezt a kivételes estét.

Június 8-án ismét új arcokkal találkozhat a közönség a Gödi Jazz Napokon, Berkes Balázzsal, Gyárfás Istvánnal, Juhász Gáborral, Oláh Kálmánnal, Egri Jánossal, és ez utóbbi két kiválóság fiaival. Érdemes ellátogatni a gödi Belgába!

A koncertek sikeréért külön köszönetet érdemelnek szakembereink, Koréh Feri, Horváth Pityu és Emmer Jani, akik töretlen lelkesedéssel hangosítanak, szolgáltatják a hangtechnikát. Az ország legjobb zenészeinek hosszú sora lépett már fel nálunk 2003 óta, mindenki nagyon elégedett a helyi felszereléssel, a szakemberek hozzáértő munkájával!

syriuslegacy1.jpg

syriuslegacy2.jpg

syriuslegacy3.jpg

syriuslegacy4.jpg

syriuslegacy5.jpg

syriuslegacy6.jpg

sarikpetertrio1.jpg

sarikpetertrio2.jpg

sarikpetertrio3.jpg

Vissza a hírekhez