JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Múzeumok Éjszakája – JAZZ tárlat

A Múzeumok Éjszakája már 16. alkalommal kerül megrendezésre a Szent Iván éjt megelőző vagy azt követő szombaton. Idén épp június 23-ára esik ez a nap, mikor a csatlakozó múzeumok nyitva maradnak éjszakára is, és változatosabbnál változatosabb programokkal várják a hozzájuk látogatókat. Ezen az estén egy karszalaggal sok-sok múzeumot végig lehet látogatni, külön buszok is indulnak Budapesten.

A koncertek oldalon kigyűjtve találhatják „/ Muzej” szóval elnevezett jazz programokat. Budapesten számtalan jó jazz muzsikát hallhatunk, ellentétben vidékkel, ahol elvétve akadhatunk kedvenc zenei stílusunkra.

Hallhatjuk a ’Half Monk’ Triót – Szalay G., Hárs V., Serei D. – a Postamúzeumban, Fenyves Marci szólókoncertjét a Mai Manó Házban, Pátkai Rozinát Budafokon, az ifjú tehetséget, Nagy Emmát az ELTE könyvtárában, Zolbertet a Magyar Nemzeti Múzeumban. A MüPA-ban is lesznek koncertek, bár azok karszalag nélkül is látogathatók (de a parkoló nem ingyenes – vagyis tavaly nem volt), de ha már ott vagyunk, érdemes megnézni a Ludwig Múzeum kiállításait is.
Vidéken bonyolultabb a helyzet, egyelőre egy múzeumot találtam, ahol jazz zenét lehet hallgatni: Székesfehérváron az Oláh Dezső Triót.

Megpróbálunk szombaton majd minél több budapesti helyszínről tudósítani.

A honlapon folyamatosan bővülni fog a kínálat, ahogy teszik fel a műsorukat a múzeumok, így érdemes rendszeresen visszanézni az oldalra:

https://www.jazzma.hu/koncertek/2018/06/#23


20150620-230749.jpg

20150620-234232.jpg


Vissza a hírekhez