JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

52. Montreux Jazz Festival - Előzetes 3. rész - Érdekességek, röviden

Múlt pénteken, június 29-én indult a fesztivál több mint kéthetes programja. Változások, jegyinformációk, ajándéktárgyak, eddigi koncertek.

image1.JPG
Még a kezdet előtt jelezték: TROMBONE SHORTY újra fellép, méghozzá július 10-én az Auditorium Stravinski-ban. Azért nem "rohantam" jegyet venni... 
A másik, sokkal fontosabb változás: betegség miatt elmarad a Carla Bley Trio (Andy Sheppard, Steve Swallow) műsora - nagyon sajnálom! 
Persze gondoskodtak róla, hogy méltó helyettes legyen: MANU KATCHÉ! 
Szóval 9-én a trombitás Avishai Cohen után a nagyszerű dobos zenekara jön. Legutóbbi (könnyű, de színvonalas) lemeze az "Unstatic" (Anteprima, 2016). 

image2.JPG
Jazz-re vonatkozó jegyinformáció: (a többit hagyjuk...) GREGORY PORTER kedvéért már senki se induljon útnak, az egyetlen ebben a műfajban, akinek a koncertjére minden jegy elkelt - SOLD OUT!!! Igaz, "csak" 350-ről van szó (10-e, Montreux Jazz Club). Én ott leszek! 

image3.JPG
Van még hely a következő koncertekre: Eivind Aarset, Jason Moran, mindkét Avishai Cohen, Bugge Wesseltoft, Chick Corea, Robert Glasper és Jamie Cullum. 
Túl vagyunk a Stanley Clarke Band és a Brad Mehldau Trio estjén - többek között - visszhang nélkül. Stream (élő közvetítés) eddig nem volt - talán majd később. 

image4.jpg
Még egy kis bulvár. Ajándéktárgyak - az elmúlt évekhez képest kevésbé ötletesen. Simán rátették a plakát képét "mindenre". Hát, ez van... 
image5.jpg


image6.jpg

image7.JPG
Legközelebb már a helyszínről szeretnék tudósítani!

Vissza a hírekhez