JazzMa

Friss Hírek

DESEŐ CSABA 80!2019. február 15.
Katché, Manu: The Scope2019. február 15.
CSÜTÖRTÖKI FÉSZEK JAM2019. február 12.
Pátkai Rozina: Taladim2019. február 12.
BEVÁLTOTT ÍGÉRET2019. február 08.
Lovano, Joe: Trio Tapestry2019. február 08.
3. Belvárosi Jazzverseny2019. február 07.
ÚJ SOROZAT INDULT2019. február 04.
Kovács Linda: Sunflower2019. február 04.
Játék – 2019. február2019. február 03.
ARCCAL A FÉM FELÉ2019. február 01.
Jazz-Január Svájcban2019. január 30.

Hírek

Wolfgang Lackerschmid Connection, Bird's Eye Club, Basel, Svájc (2018. október 18.)

Wolfgang Lackerschmid (vibrafon), Ryan Carniaux (trombita, szárnykürt) Stefan Rademacher (basszusgitár), Guido May (dobok) - ez volt az együttes felállása.

1.jpg

Wolfgang Lackerschmid Európa egyik vezető vibrafonosa. Karrierje kezdetén Chet Bakerrel játszott tíz évig, és készített lemezeket. (Ez már Chet Baker életének utolsó, Európában töltött, szomorú, drogfüggőséggel sújtott periódusa volt; az ezidő alatt készített lemezek hullámzó kvalitásúak, de ez egy másik, hosszú, tragikus történet). De Wolfgang Lackerschmid játszott és lemezt is készített a "mi" Zoller Attilánkkal is, és még sok más kiváló zenésszel szerte a világon (Chuck Loeb, Marylin Mazur, Jiří Stivín, Hendrik Meurkens, Paquito D’Rivera, Romero Lubambo, John Lee,  Bob Degen, Cameron Brown, Lynne Arriale, Michal Urbaniak...)

wl2.jpg

Az együttes, amellyel Wolfgang a Bird's Eye-ba látogatott, csupa nagyágyúból állt: Ryan Carniaux amerikai (Németországban élő) trombitás, Stefan Rademacher basszusgitáros (aki Billy Cobham mellett húzott le tizenöt évet), és Guido May dobos (egy "in-demand" zenész Európában, Johannes Enderstől Pee Wee Ellisig sokan "keresik szolgáltatásait").

A koncerten Lackerschmid "trademark" virtuóz négy-malletes vibrafonjátéka került feltálalásra: kristálytisztán és sallangmentesen. A koncerten standardek összehomogenizált/megbolondított verziói (pl "Ain't No Sunflower", amely a két standard-darab összekombinálva), "Lullaby of Birdland - Not", brazilos beütéses számok (pl "Samba Gustoso"), pár darab a Chet Baker/ Wolfgang Lackerschmid repertoárból (pl. "Why Shouldn't You Cry", "We Ain't No Magicians"), valamint straight-ahead darabok ("Schmetterling", "Four Notes") és balladák szerepeltek, mind-mind kristálytisztán előadva. Remek ritmusszekció volt: fantasztikus szólókat hallottunk Stefantól az akusztikus basszgitárján, rock-solid kíséretet Guidótól, és Chet szelleme is megidézésre került Ryan Carniaux által. Mi kell még a boldogsághoz? Szuper koncert volt, telházzal: a második szettre ott maradt mindenki, mert ezt a koncertet nem lehetett otthagyni. Ráadások, jó hangosítás, remek hangulat... számomra az idei év egyik fénypontja volt ez a koncert.

wl3.jpg

wl5.jpg

wl7.jpg

wl10.jpg

wl12.jpg

Vissza a hírekhez