JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Könyvbemutató a BMC-ben

The History of European Jazz címmel jelent meg egy tanulmánykötet Francesco Martinelli szerkesztésében. Magyarországi bemutatóját december 10-én, hétfőn 18 órakor tartják a Budapest Music Centerben.

A magyar fejezet szerkesztőjével, Turi Gáborral beszélget Jávorszky Béla Szilárd. A kötet szerkesztője, Francesco Martinelli is be fog jelentkezni Pisából a bemutatón.
A kötetről az alábbiakat lehet tudni: „Az európai jazz már régen kilépett az amerikai őshaza árnyékából: önállóságának újabb bizonyítéka a The History of European Jazz című könyv, az európai jazz történetének első átfogó feldolgozása. A legnagyobb európai jazz-szervezet, a Europe Jazz Network és az Európai Unió Kreatív Európa Programjának támogatásával az angol Equinox Könyvkiadó gondozásában megjelent 750 oldalas, 250 fotóval illusztrált kötet 45 szerzője a zene kialakulását és fejlődését a kezdetektől 2000-ig országonkénti bontásban, társadalmi és kulturális összefüggésekbe ágyazva tekinti át. A magyar fejezet megírására Turi Gábor szakíró kapott felkérést.”

thehistoryofeuropeanjazz.jpg

Vissza a hírekhez