JazzMa

Friss Hírek

The Partisans: Nit De Nit2019. június 15.
Mezei Szilárd: Citromfa2019. június 13.
Cohen, Avishai: Arvoles2019. június 11.
Teltház a Meseházban2019. június 10.
BŐGŐS GENERÁCIÓK2019. június 04.
Ratzer, Karl: Occasion2019. június 03.
XII. BODAJKI JAZZ TÁBOR2019. május 11.

Hírek

MAO Plays Gábor Cseke – Beat in Space lemezbemutató koncert

Április 27., szombat 19:30 - BUDAPEST MUSIC CENTER (BMC).

A Modern Art Orchestra megalakulása óta figyelmet fordít arra, hogy teret kínáljon fiatal, kiemelkedő tehetségű hangszeres zeneszerzők számára a közös műhelymunkára és a kreatív kibontakozásra.

cseke-gabor.jpg

Ezen a koncerten a zenekar zongoristája, Cseke Gábor mutatja be szerzeményeit.

Cseke Gábor 2002 óta Fekete-Kovács Kornél meghívására előbb a Budapest Jazz Orchestra, majd a Modern Art Orchestra zongoristája, de eddigi pályafutára során szinte a teljes magyar jazzélet művészeivel játszott már közösen. A MAO-ban volt alkalma a műfaj nemzetközi sztárjaival is egy színpadon muzsikálni, így többek között Peter Erskin-nel, Dave Liebman-nel, Bob Mintzer-rel, Wallace Rooney-val, vagy Johnny Griffin-nel játszott már közösen.

Cseke Gábor számára a nagyzenekari hangszerelés izgalmas szerepjáték, amelyben egyszerre lehet előadó és kritikus hallgató. Játék az idővel, amikor néha vissza lehet menni a múltba, máskor akár egyszerűen ki lehet lépni belőle, és kívülről szemlélve a pillanat hangzását, újra és újra finomítani, javítani rajta. Szerzeményeiről így nyilatkozott: "...a lemezen hallható dalok az elmúlt 10 évben születtek. Lenyomatok, hangjegyzetek, tükröződések. A dalok hangszerelése nagyon izgalmas és sokszor nehéz folyamat, nem mindig sikerül elsőre megtalálnom azt a lehetőséget, amit hallok magamban. Nekem a hangszerelés egy olyan különleges improvizáció, ahol pillanat és végtelen együtt tud jelen lenni egy idő nélküli síkban. Bármikor megállíthatom, visszapörgethetem, elölről kezdhetem és kijavíthatom magamat. Kipróbálhatok több lehetőséget is, és csak figyelnem kell arra a belső, kritikus hangra. Ezek a dalok az én belső monológjaim, gyö̈trődéseim, vágyaim, félelmeim és boldogságaim… Amit csak én hallok a lelkem mélyén, amiről néha még magamnak sem merek beszélni…"

cseke-gabor-mao-cover-final-hr3.png

Közreműködik:
Modern Art Orchestra
Cseke Gábor
– zongora
Fekete-Kovács Kornél – művészeti vezető

Vissza a hírekhez