JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Neumann Balázs csütörtökön meghódította Békéscsabát

A Neumann Balázs Trió látogatott 2019. április 18-án a békéscsabai Meseházba. A zenekar tagjai Neumann Balázs zongora, Kaszás Péter dob, és Máthé László bőgő.

Ismét igazi zenei csemege ígérkezett a Meseház Jazz-csütörtök klubjában, hiszen ezt a formációt még nem hallotta a békéscsabai közönség. Hamar meg is telt a koncertterem, sőt a jó időnek hála, akik nem fértek, be, azok a tornácra kiülve élvezhették a muzsikát. Az első szettben a nemrégiben megjelent CD-jükről válogattak, amellyel nagy örömet okoztak az értő közönségnek. Hihetetlen összhang jellemezte "egymás rezdülését is értő" zenészeket. A siker természetesen nem maradt el.


neumann-balazs-trio.jpg


A második szett elejére befutott Tóth Sándor szaxofonos, aki épp aznap a Csaba Bigband vendégeként lépett fel Békéscsabán. A zenekar nagyon egyéni, lassú „Black Orpheus” című számánál egyszerűen besétált a zenekarhoz és kvartetté kiegészülve játszottak tovább. Innentől kezdve a közönség igazi örömzenélést hallhatott. Megtudhattuk, hogy habár Balázs és Sándor kollegák a Premier Művészeti Gimnáziumban, még soha nem játszottak együtt.


nuemann-balazs-trio-toth-sandor.jpg


Ezt nehezen hihettük, hiszen az ezután következő számokban (The Days of Wine and Roses, Stella by Starlight) gyönyörű összhang uralkodott.

A koncert ráadással végződött, amelyre csak Neumann Balázs és Tóth Sándor jött vissza, és előadták Duke Ellington „In a Sentimental Mood” című balladáját. Túlzás nélkül állíthatom, hogy a közönségből többeknek eleredt a könnye, amely bizonyítja, hogy ennek a zenének még a mai rohanó világban is van létjogosultsága, erre a zenére szükség van ebben a világban.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez