JazzMa

Friss Hírek

Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

B.B. koncert a debreceni Nagyerdőben

Tegnap este (csütörtök) ismét felhangzott a Víztorony klubtermében a jazz.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg


Régen várt együttest láthattunk és hallhattunk kitűnő akusztikus hangzással. Ez ma már ritka jelenség, mert nagyon sok koncertet tesznek tönkre a felesleges hangerővel a műfajhoz nem értő technikusok. Rövid kis mondanivalóm kizárólag a tegnap esti koncertre fókuszál, mert április 13-án a főszerkesztőnk (M. Róbert, Robi bácsi) megelőlegezte egy jól sikerült interjúval a napokban elkezdődött koncertsorozatot, és a legfontosabb kérdésekre válaszolt Balázs. Valamint az első vidéki (győri) koncertről Iván Csaba írt részletesen.

A Bágyi Balázs New Quartet vendége volt a kínai Li Xiaochuan trombitás. Kínában ismerkedtek meg és kitűnően illeszkedett be a zenekar stílusába. A zenekar összeállítása évek óta változatlan Bágyi Balázs dobon, Oláh Péter bőgőn, Oláh Dezső zongorán, Soso Lakatos Sándor  szaxofonon működött közre. Ebből a szempontból emelném ki az együttes erősségét, mely sajnos nem sok együttesre jellemző. Kitűnően tudnak alkalmazkodni a megírt szerzeményekhez, és lemezminőséggel tudnak megszólalni.

Debreceni műsoruk is a „China Jazz Suite” című lemezük kompozícióit mutatta be, amelyek Bágyi Balázs szerzeményei. (Az egész egy hetes turnén ezt játsszák!)

Ez a lemez méltó emléket állít a kínai turnéjuknak, ahol Li Xiaochuan csatlakozott hozzájuk.  Kérdésünkre elmondta, hogy jelenleg tagja a világhírű Eddie Gomez Quartet-nek is. Kína igyekszik kulturálisan is felfejlődni a hihetetlen gyors technikai forradalomhoz, ennek egyik központja Sanghaj.

Koncertjük kiemelkedő volt, reméljük a nyári jazz napokon ismét hallhatjuk a kitűnő együttest.

A „China Jazz Suite” lemez anyaga:

1.       Quingdao Sky

2.       Storm about Ningbo

3.       The Dream of the Panda Bear

4.       Forbidden City

5.       Garden of Joy

6.       Tibetien Tales

Ráadások: After Shock, Tűzugrás

Fazekas Csaba - Hajdúszoboszló


bagyi-balazs-005.jpg


bagyi-balazs-007.jpg


bagyi-balazs-009.jpg


bagyi-balazs-010.jpg


bagyi-balazs-011.jpg


bagyi-balazs-012.jpg


bagyi-balazs-013.jpg


bagyi-balazs-020.jpg


bagyi-balazs-025.jpg


bagyi-balazs-026.jpg

Vissza a hírekhez