JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Guitar Madness - Gyárfás István háromgitáros projektje az iFben

Szöveg: hofi. Fotó: Siklós Péter és hofi.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg


Gyafiról az interneten ez olvasható “a fiatalabb muzsikusgeneráció jeles képviselője”.

Aki úgy ismeri, mint én, az érti, miről beszél a mindent tudó internet. Csak látnotok kellene azt a lelkesedést, ami akkor fogja el a Gyafit, amikor egy új zenei ötlet keríti hatalmába. A kalapján is látszik az izgatott, nyughatatlan öröm. Mint pl. néhány hete, amikor a három gitárossal felálló zekekar ötlete (gondolom persze nem először) elkapta. Fiatalos (?), nem, inkább Gyafis lelkesedéssel vetette bele magát (és persze a többieket: Szalay Gábor és Rieger Attila gitárok, Soós Márton bőgő és Cseh Balázs dob) a munkába: megbeszéltek, hangszereltek, gyakoroltak, számokat válogattak és alakul(t) a projekt. Nem a Gyafi lenne, ha nem találna vicces, de sokatmondó címet is a vállalkozásnak: Guitar Madness, utalva ezzel Sony Rollins és John Coltrane egyetlen közös felvételén a szám címére: “Tenor Madness”, de egyben az őrült lelkesedésre az egyszerre megszólaló (három! nem kettő) hasonló gitár és gitáros hangzása iránt.

A projekt debütje az iFben, Gyafi kedvenc klubjában volt (Ő mondja hogy kedvenc, nem (csak) én).  Reméljük lesz még lemez is, meg sok újabb buli.

A koncerten ott volt Siklós Péter is, aki egy hosszú életet szentelt a fotózásnak, és ezen belül a kedvenc témájának, jazz zenészek fotózásának. Bár a fények az iFben nem felelnek meg a fotózás szempontjainak. (Sem, de talán igaz, hogy nem a külcsín számít, hanem a tartalom) Ő készítette a portrét Gyafiról.


guitar-madness-gyafi.jpg


Ezen a linken még a muzsikába is bele lehet hallgatni:

https://www.facebook.com/119649694670/videos/2356838931215550/?t=5

Kritika: ahogy szegény E.P. mondhatta volna, célját eléri, mindenki boldog.


guitar-madness-rieger-attila.jpg


guitar-madness-szalay-gabor.jpg


guitar-masness-quintet.jpg


guitar-madness-the-end.jpg

Vissza a hírekhez