JazzMa

Friss Hírek

Ruby Tuesday2024. május 07.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

„Basszusok éjszakája”, Párizs (2019. április 17.)

Éppen Párizsban volt dolgom, és ha már ott voltam, katasztrófaturizmus (a füstölgő Notre Dame) helyett inkább megnéztem mi az esti jazz program.

Kezdtem a Duc de Lombard klubbal, ahol Kyle Eastwood triója játszott, kiegészítve Nicolas Folmer francia trombitással. Kyle, filmsztári kinézete és filmsztár-rendező (és jazz-fan) édesapja mellett (vagy ellenére?) remek zenész, és akusztikus és elektromos hangszerén is csodaszépen játszik. A közönség viszont, habár teltház volt, valahogy nem szedte szét a házat.


ke1.jpg


ke2.jpg


ke3.jpg


ke4.jpg


ke5.jpg


ke6.jpg


ke7.jpg


ke8.jpg


Aztán még átértem a David Linx / Michel Hatzigeorgiu belga/francia duó koncertjére a Studio L’ Ermitage klubba. Michel az AKA Moon fúziós zenekar alapítója, David pedig az európai jazzénekesek egyik legjobbja. Az új lemez anyagát játszották: Michel egy Fender Jazz Bass-en, David pedig az ő saját hangszálain. Nem sokan mernek basszus/vokál duóval közönség elé állni (talán Sheila Jordan és Harvie Swartz tette ezt meg korábban). Remek koncert volt, dübörgött-süvített Michel hangszere, amolyan Jaco-san, és David is remek hangulatban volt, és „kiénekelte a szívét is”.  A közönség  - itt is teltház volt – sokkal pozitívabban fogadta a programot.


dl1.jpg


dl2.jpg


dl3.jpg


dl4.jpg


dl5.jpg


dl6.jpg


Jaco szelleme amúgy mind a két koncerten ott volt: Kyle az „Invitation”-t játszotta, David és Michel pedig a „Three Views of a Secret”-tel fejezte be. (Aztán megtudtam Michel-től, hogy ő Jaco nagy rajongója, találkozott is vele New York-ban is és Európában is, és Jaco egyszer bizony játszott ezen az ő hangszerén...)


Vissza a hírekhez