JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Peter Erskine Quartet, Q4 Klub, Rheinfelden, Svájc (2019. május 14.)

A Q4-ben ritkán vannak koncertek, de amikor igen, azok nagyon jók szoktak lenni. Tegnap a Magyarországon is jól ismert és sokat megfordult (például a ceglédi Dobmúzeumban külön „mauzóleum” van összerakva a tiszteletére) Peter Erskine lépett fel egy szupergrouppal: John Beasley (zongora, szintetizátor), Bob Sheppard (szaxofonok), és Peter fia, Damian Erskine (basszusgitár).

Egy olasz turnéról „estek be” a zenészek, pl. Bob tíz perccel a kezdés előtt, 8 óra autózás után... de ez nem hallatszott a koncerten. Ami viszont meghallatszott az a hihetetlen összeszokottság, muzikalitás, és a zenei hagyományok tisztelete és továbbvitele... ugyebár Peter a Weather Report-ban Zawinul-lal, Shorter-rel és Jaco-val játszott, a Steps Ahead-ben pedig – többek között –Mike Brecker-rel és Mike Mainieri-vel. „Beas” Miles-szal ... és sok más elsővonalbeli jazz- (és nemcsak jazz: Steely Dan) zenésszel, Bob pedig – többek között – Chick Corea-val. (Ha jobban meggondoljuk, tulajdonképpen a Steely Dan-ben mind a hárman megfordultak.)

A programban Peter, John és Bob szerzeményei, egypár Weather Report darab (amelyekben „Beas” fantasztikus „Zawinulos” szólókat játszott), egy Steps Ahead darab (Peter-től... ebben a számban Bob egy elsőrangú Mike Brecker „imperszonációt” mutatott be...) és egy Henri Mancini darab szerepelt.

Abszolút profizmus, tökéletes hangzás, osztályon felüli együtt-muzsikálás: 90 perc zene, és egy ráadás.


pe1.jpg


pe2.jpg


pe3.jpg


pe4.jpg


pe5.jpg


pe6.jpg


pe7-1.jpg


pe8.jpg


pe9.jpg


Vissza a hírekhez