JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

HÁROM KÉRDÉS (Winand Gábor)

Első évfolyam, harmadik szám. Ezúttal az abszolút multiinstrumentalista-énekes Winand Gábor válaszolt a (szándékosan egyszerű) kérdésekre. Az aktualitást a közelmúltban megjelent "About Me" című szólólemeze adja: minden hangszeren Gábor játszik - zongorán, szintetizátoron, szopránszaxofonon és fuvolán - éneke mellett. Két számban közreműködik hangjával Elsa Valle (Winand párja), aki a dalok szövegét is írta. Mind a 14 darab Gábor szerzeménye! (Honlapunkon olvasható Gáspár Karcsi írása a lemezről.) Nincs olyan (dicsérő) jelző, amelyet Winand Gábor művészetével kapcsolatban ne írtak volna le. Nem is keresek újakat, inkább olvassuk el mostani gondolatait!

image1-33.JPG


MI ÚJSÁG - HOGY VAGY?
Köszönöm a kérdést, és bár  lehetne ez egy általános kérdés, jól tudom, hogy itt most egyáltalán nem erről van szó!
Azt gondolom, amióta eldőlt, hogy ez lesz a hívatásom, ami lett, rendben vagyok! Tagadhatatlan, hogy a művész élet, a zenész élet nem mindig felhőtlen móka és kacagás. Ha most le szállna egy tündér és felajánlaná a lehetőséget, hogy egy varázsütéssel megváltoztatja az életem, és lehetőségem van nagypénzű vállalkozónak lenni mondjuk, továbbra is alkotó művész maradnék. Mást nem tudok elképzelni. Jól vagyok, jól érzem magam, boldog vagyok, mert a mindennapjaimat a zene tölti ki. Akkor is, ha nem koncertezem. A szabadidőmet is a zenével töltöm, sőt a magánéletemet, a hétköznapjaimat is így élem meg, hiszen párom is igen közkedvelt művész, az énekesnő Elsa Valle személyében. Azt mondhatom, jól vagyok, boldog vagyok ebben az életformában, amiben élek.

HOGYAN MERÜLT FEL AZ ÚJ SZÓLÓLEMEZED ÖTLETE?
Új szólólemezem az "About Me" születése, ötlete tulajdonképpen Elsa-tól ered. Készültem agyban egy új lemezre, és úgy gondoltam, hogy az úgynevezett klasszikus felállást választom, kvartettet! Ekkor Elsa megkérdezte: Miért nem csinálsz egyedül valamit? Mutasd meg egy lemezen mindent, ami most vagy! Hogy az éneklés mellett szaxofonozol, fuvolázol, zongorázol! Hát így jött az ötlet, és ennek szellemében kezdtem el dalokat írni.
Így alakult, hogy ezen a lemezen megszólal egyszerre akár négy Winand hang is, vagy hogy zongorán kísérve magam egyszercsak megszólal egy szaxofonszóló. És természetesen Elsa is szerepel a lemezen két dalban.

MIRE KÉSZÜLSZ? 
Szeretnék minél több helyre eljutni a szólólemezemmel.
Már jópár koncert meghívásnak eleget tettem, de még nem elég…
A legközelebbi bemutató július 2-án a Budapest Jazz Klubban lesz!
És készülünk Elsa-val egy újabb Acapella lemezre.

Vissza a hírekhez