JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 29.
Stormy Monday Blues2024. április 29.
Névnaposok – Péter2024. április 29.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Svájci nyári jazzfesztivál-szezon, második rész – ESTAVAYER-LE-LAC (2019. július 18.)

Tovább dübörög a svájci nyári jazzfesztivál-szezon!

Természetesen a „Swing In The Wind” fesztivál sem maradhat ki idén sem. Tavaly tudósítottunk is róla, akkor Scott Hamilton volt az egyik „headliner”

https://www.jazzma.hu/hirek/2018/07/22/scott-hamilton-es-a-tony-match-trio-estavayer-le-lac-svajc-2018-julius-20

Idén annyi változott, hogy a nagy koncertek már nem ingyenesek (de nyugodtabb helyen tartják azokat, és még mindig viszonylag barátiak az árak).

A „nagy” koncerteken Eric Le Lann és Jim Rotondi lépett fel; és az első napon – amire én is lelátogattam Estavayer-Le-Lac-ba, ebbe a Neuchatel tó partján fekvő festői falucskába – Flavio Boltro olasz trombitás (aki a kiváló svájci zongoristával, Thierry Lang-gal játszott), és utánuk a Florence Fourcade/Christian Escoude Band.

Boltro mester (aki egyre inkább úgy néz ki, és kicsit úgy is játszik, mint Randy Brecker) remekül muzsikált; Thierry mester pedig - aki Svájc nemzeti kincse, Bill Evans nyomdokában járó lírai, szuper-finom zongorista – hozta szokásos remek formáját. Telt házas, hálás közönség fogadta a programot.


fb1-1.jpg


fb2-1.jpg


fb3-1.jpg


fb4-1.jpg


fb5-1.jpg


fb6.jpg


Aztán a második részre kissé alábbhagyott a hangulat; a közönség nem volt vevő „Mademoiselle Swing” (vagyis Florence Fourcade) Grappelli-utánzataira, és a legendás Christian Escoude (aki valamikor rengeteg kiváló francia jazzlemezen volt hallható, sok mindenféle felállásban, például Charlie Haden-nel duóban, Didier Lockwood-dal és Philip Catherine-nal trióban...) is elég haloványan játszott. A végére sikerült is feloszlatni a közönség háromnegyedét! (Ilyet eddig még Svájcban nem láttam, de máshol se nagyon...)

Hát ez van.


ff1.jpg


ff2.jpg


ff3.jpg


ff4.jpg


ff5.jpg


Vissza a hírekhez