JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Jazz a Márványteremben - Gardony-Fewell Duo (Boston) - (1997. július 18.)

Sokszáz/97. rész

Eredetileg a Márványterembe terveztem ezt a koncertet 22 évvel ezelőtt, de közbe szólt a Magyar Rádió karbantartó részlege... Így –mivel éppen parkettáztak az előtérben- kénytelen voltam ezt a koncertet átvinni a 6. stúdióba!

Történt ugyanis, hogy 1997 tavaszán felhívott Bartók Rádiós irodámban Gárdonyi Laci barátom, hogy lenne egy szenzációs koncert ajánlata számomra. Kiderült, hogy a nyáron átjönnek Európába a Virginia-ból elszármazott gitárossal, Garrison Fewell-lel –aki szintén tanított a Berklee-n-, és nagyon szívesen fellépnének a Márványteremben. Mondtam neki, nagyon szívesen felléptetem őket, de a gázsi elég kicsi a Jazz a Márványteremben sorozatomban. Mondta, sebaj. Ő úgyis hazajön a szüleit meglátogatni, a Garrison pedig az amerikai Külügyminisztériumtól kap „grant”-et. Csak egy DAT kazettát kell Fewell-nek adnom, hogy tudja bizonyítani, megtörtént a koncert.

Nem akartam elvenni Laci kedvét, hogy ehhez a Magyar Rádió elnökének külön engedélye kell… Meg egy írás Fewell-től, hogy megígéri, csak magánhasználatra használja fel. Az biztos azt jelentette volna, hogy csak otthon hallgatja a felvételt.

A koncerten a következő felállásban játszottak:

Laszlo Gardony (Gárdonyi László) (1956) – zongora, Garrison Fewell (1953-2015) - gitár. Néhány számra beszállt hozzájuk Berkes Balázs (1937) - bőgő.

Talán mondanom sem kell a nyaralási szezon ellenére totál teltház volt a 6. stúdióban!

Vissza a hírekhez