JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú Bóna Lászlóval, a Budapest Jazz Klub programigazgató-társtulajdonosával

Most vágnak neki a BJC tizenkettedik őszi szezonjának. Gondoltam, jól kifaggatom.

dsc-1053.jpg


1) Közeleg a BJC-ben a 20.30-kor kezdődő nyári koncertek után az őszi átállás. Vagy mondhatjuk úgy is, visszaállás a 20 órai kezdésre. Mikor következik ez be, és ki lesz az első fellépő?
Szeptember 2-án, az első 20 órai kezdetű őszi napon Sárik Peti lép színpadra triójával, vendégük Berki Tamás lesz. Ezt a nyári 20.30-as kezdést egyébként a közönség kényelmére gondoltuk, mert nyáron 20 óra körül délutáni hangulatúnak mondható az ember, mindenki inkább sétál, vagy kint ül egy teraszon, és bár a 20.30 sincs sokkal később, de mégis 
csak fél órával közelebb vagyunk az estéhez.

2) Terveztek-e az elkövetkező hónapokra valami újítást a struktúrában?

Nincs nagy mozgásterünk a struktúra módosításán, mert 7 nap egy hét, de talán annyiban mégiscsak lesz változás, hogy ősztől minden vasárnapon lesznek programok, míg ez eddig inkább csak esetleges volt.


3) Elsorolnád, mely napokon vannak jam session-ök?
Jó, hogy feltetted ezt a kérdést, mert mégis csak lesz változás, nevezetesen, hogy csütörtökönként is tartunk jam session napot, így ezzel együtt hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton élvezheti a közönség az örömzenélést a BJC Bistro-ban.

4) Kik várhatók az ősszel a Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozatotokban?
Még alakul a lista, de: szeptember 28-án a Lionel Loueke & Kevin Hayes Duo, október 16-án a Gary Novak & Per Mathisen Project, október 22-én a James Carter Organ Trio, november 12-én a Gary Willis & Borlai Gergő Project, november 27-én pedig a Simon Philips Protocoll (ez még kicsit bizonytalan).

5) Ezeket a fellépőket hogyan válogatjátok ki?
Mára a klub ismertté lett a nemzetközi zenekari menedzsmentek körében, így nap mint nap sok ajánlatot kapunk, ezekből indul el a szűrés, ami egy elég macerás folyamat, mert sok mindennek passzolni kell a meghíváshoz, de mivel nagyok a lehetőségek, mindig találunk számunkra megfelelő fellépőt.

6) Várható, hogy Jason Moran, vagy Ambrose Akinmusire is fellép egyszer nálatok?
Mindkét névről volt szó az elmúlt pár hónapban, sőt egyeztetések is történtek, de ebben az évben biztosan nem találkozhatunk velük a BJC színpadán. Majd meglátjuk, talán 2020 tavaszán Ambrose Akinmusire-ral igen.

7) Emlékszel arra, hogy 2007 őszén megkerestél a Bartók Rádióban, indul a Múzeum utcában a Budapest Jazz Club? Én onnantól számítom a BJC fennállását. Ti viszont mindig január elején ünneplitek az aktuális évfordulót... Ennek mi az oka?
Nincs különösebb ok, inkább csak a helyzet hozta ezt, mert az első koncertjeink kicsit teszt jelleggel mentek le 2007 november második felében. Nem voltunk még teljesen készek semmilyen szempontból, de már nagyon ki akartunk nyitni, ami quasi meg is történt, aztán jött a következő év, és azt gondoltuk, hogy most már illene egy hivatalos megnyitót tartanunk, és tulajdonképpen ennek a megnyitónak (2008.01.05.) a napjához kötjük az éves születésnapi partikat.

8) További sok sikert Magyarország Number One jazzklubjának, a BJC-nek!
Köszönöm a klub egész csapata nevében, akiket ezúton nevesítek is, mert mára Ők is a magyar jazzélet teljes szereplőivé lettek. ABC sorrendben a nevek: Fazekas Katalin (pénzügyi menedzsment), Keleti Kristóf (PR/marketing), Susszer Balázs/Dóczi Bence (hang- és színpadtechnika), Zselinszky Zsaklin (közönségszolgálat/irodavezető).


A Budapest Jazz Klubot a Hangfoglaló program támogatja!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez