JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú Almási Attilával

Almási Attilát legalább 25 éve, jazztanszakos kora óta ismerem. Aztán jöttek a BJO-s évek. Közben felléptettem családi együttesével a Jazz a Márványteremben sorozatomban. 2007-ben beválasztottam a Bartók Rádió jazz harsona versenyének zsűrijébe is.

almasi-attila.jpg


1) Azt csiripelik a jazzverebek, hogy megint nagy fába vágod a fejszédet... Tudom, hogy van bigbandes előéleted (Budapest Jazz Orchestra), de miért pont jazz nagyzenekari lemezt jelentetsz meg?

A Big Band formáció mindig is a szívem csücske volt. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell megküzdenem a zenekar szervezésének nehézségeivel, hiszen egy meglévő formációval állunk színpadra. A Pénzügyőr Zenekar 2005-ben alakította újjá a big band formációját, amelynek 2007 óta én is a tagja vagyok. A jazzverebek viszont tényleg jól csiripelnek, hiszen most először fordul elő, hogy kizárólag az általam írt és hangszerelt dalokat tűzzük műsorra, ez valóban nagy lépés és lehetőség számomra. Már a Budapest Jazz Orchestra tagjaként is kacérkodtam a zeneszerzéssel, majd az utóbbi években egyre több mű született, amelyeknek egy részét albumba foglaltam. Az album megjelenése kapcsán jött a lemezbemutató koncert ötlete.


2) Mi lesz az album címe?

A lemez a „Jazzy Bubbels” címet viseli. Az albumra kerülő dalok ugyanis színesek és sok szempontból különböznek egymástól. Fontos volt számomra, hogy friss és pezsgő dalok szülessenek- adta tehát magát a buborék párhuzam.


almasi-attila-jazzy-bubbles.jpg


3) Kik lesznek a zenekar tagjai?

A Pénzügyőr zenekar fúvósszekciója adott volt, mivel alapvetően egy koncert fúvószenekarról van szó. Ez a fúvósszekció lett kiegészítve kiváló zenészbarátaimmal: Molnár Péter - bőgő, Gyalog Zoltán - gitár, Kovács Erik- zongora.


penzugyor-big-band.jpg


4) Mikor és hol lesz a bemutató koncert?

2019. október 24-én 20:30 perces kezdéssel a Muzikum Clubban, a VIII., Múzeum utca 7. szám alatt.


5) Milyen sűrűn lesz fellépési lehetőségetek?

Ez számomra is nagy kérdés még, de a Pénzügyőr Zenekar folyamatosan koncertezik. Az elmúlt évek visszajelzései alapján a big band formáció is nagyon népszerű a közönség köreiben. Azt gondolom, és a tapasztalatok is ezt mutatják, hogy a big band hangzás a maga könnyedségével és sokoldalúságával a mai napig képes a legkülönfélébb hallgatóságot is elvarázsolni.

Bízom benne, hogy az én szerzeményeim is jó fogadtatásra találnak, és sok lehetőség lesz játszani ezt az anyagot.

Vissza a hírekhez